Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ağustos '14

 
Kategori
İnançlar
 

Müslümanlar hangi tarihe ve nereye bakıyorlar?

Müslümanlar hangi tarihe ve nereye bakıyorlar?
 

Müslümanlar Hangi Tarihe ve Nereye bakıyorlar? Siz hangi tarihtesiniz?

1924'e bakanlar en çok Risalelere bakıyorlar.

1923'e bakanlar 7 düvele karşı savaşmış Gazi Mustafa Kemali hayal ediyor ve onun Kalpaklı haline sahip çıkıyor. Şapkalı halini sevmiyor.

1830'a bakanlar kafalarına fes takıp islamı Osmanlıdan ibaret sanıyorlar. Osmanlı gücüne hayran geçmişi yad ede ede bitiremiyorlar.

1453'a bakanlar Osmanlı sarıklı cübbeli bir Fatih ve Osmanlı hayal ediyor. Onu özlüyor o nostaljiyle tuğraları arabalarına yapıştırıyor. Onun İslam vizyonu oraya kadar çünkü.

1071'e bakanlar bıyıklarını aşağı sarkıtıyor yiğit Selçuklu askerleri gibi, İslam kadar Türklüğü de önemsiyor. Ellerini KURT işareti yapmaktan keyf alıyor. Bunların da ufuk çizgisi buraya kadar.

751'e bakanlar Türkler Arapla karşısından istemeden ve stratejik olarak zorla müslüman edilmiş ama iyi olmuş diyor (Ateistse iyi olmuş demiyor)

610'a (ve MÖ 20000'e) bakanlar iki türlü

1- Hz Muhammed(SAS) ve Dostları bir dava için şehirde mücadele etti darül erkam tekrar gündeme gelmeli her cadde sırat olmalı diyor. Toplumsal kurtuluş için kendini paralıyor.
2- Hz Muhammed(SAS) ne güzel mağarada zikir yaparken Melek gelmiş. Amaaan alayım tespihimi de karışmayım kim ne yapıyor ben yoluma bakayım zikrimi çekeyim. Şimdiye kadar 31 En Nefs ve 69 defa Eş Şehwet zikri çektim, nefse ve şeytana kul oldum, bundan sonra 99 kere El Hay deyim Rahman'a kul olayım artık diyor ve bireysel kurtuluşunu kabuğuna çekilerek arıyor.

Sahi biz Müslüman olarak hangi tarihe bakıyoruz? Ufkumuz, fikrimiz, zikrimiz misyon ve vizyonumuz nerede?

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..