Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Aralık '17

 
Kategori
Güncel
 

Müslümanların Bir Araya Gelemeyişinin Nedeni Bir Araya Gelme Sebebinin Yeterince İkna Edici Olmayışı

Müslümanların Bir Araya Gelemeyişinin Nedeni Bir Araya Gelme Sebebinin Yeterince İkna Edici Olmayışı
 

Ben bir araya gelemeyen, anlaşamayan, bir birlik oluşturamayan Müslüman ülkeleri haklı görüyorum. Hem niye bir araya geleceklermiş ki. Aynı dinden olabilirler ama menfaatler ayrı.

Ne için bir araya gelmeleri isteniyor? Filistin Konusunda. Dinin uygulanmasında birlik. Zengin olanlar diğerlerine yardım etsin. Batının İslam ülkeleri üzerindeki oyun ve baskılarına karşı direnme vs.

Petrolü var, parası var zengin ve gelişmiş bir dünya ülkesi olmak istiyor; Filistin ile uğraşacak, İsrail ile takışacak… Niye yapsın mecbur mu, Müslüman’sa herkes kendine Müslüman. Böyle bir şey için kimse kimseye bir şey diyemez. Çok seviyorsan git yardım et ama şu niye böyle bu niye böyle demeye hakkımız yok!

Allah’ın dini bir ama Müslüman kavimler türlü türlü. Coğrafya farkı var iklim farkı var. Dini uygulamalarda birlik mantıklı değil. Ezanı niye böyle okuyorlarmış, camileri niye böyleymiş. Dilleri, kültürleri, yaşayışları her şeyleri farklı.

Yok ABD’nin kuklasıymış… Sen olmadın da noldu? Hangi istediğini yaptırabildin? Özellikle petrol zengini ülkeler için ABD gibi güçlü bir devlete sırtını dayamak çok mantıklı. Bunun kuklalıkla falan alakası yok. Ülkesinin güvenliğini düşünüyor.

Mesela çevre, sağlık, eğitim, dünya barışı gibi konularda birlik olmayı öner kabul etmezlerse o zaman konuş. 21 ülkenin devlet başkanı İstanbul’daki toplantıya gelmemiş. İsrail ile takışmak ve ABD’yi karşılarına almak istememişler ve bence de çok normal.

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..