Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Haziran '14

 
Kategori
İnançlar
 

Müslümanların en büyük hatası

Müslümanların en büyük hatası
 

Hz. Alinin hatası

Tarihe baktığımızda, İslam büyükleri de olsa, halife de olsa birçok hatalar yaptığını tarih ortaya koyuyor.  Sonuçta onlar da insan, hata yapabiliyorlar. İslam halifelerinin de hata yaptıklarında Resulüllah efendimizin onları uyardıklarını okuyoruz.  Peygamberimizden sonra Müslümanlar telafisi mümkün olmayan büyük hatalar yapmışlar.

Mesela Hz. Ali, İslam’a en büyük tefrikayı, fitneliği sokan Yahudi Ebu İbn-i Sebe’yi öldürmemişti. Günümüze kadar gelen bu hatanın bedelini biz Müslümanlar hala ödedi, ödüyoruz ve ödeyecekler de.

Kuranda ilk ve en büyük sure olan Bakara Suresi’nde Allah’ın lanetlemiş olmasına rağmen bir halife böyle bir hataya düşmüştür.

Kızıl denizinin kıyısına bir plan ile kandırarak götürmüşü olduğu Muaviye ve Hz. Alinin ordularını orada bir birine kırdırdığında ve bir Müslümanın Müslüman kanını ilk kez döküldüğü an ve döktürenin de bir Yahudi olasını gören Hz. Ali Sebe yi orada öldürmeyerek büyük bir hata yapmış.  

Yine bugün ortaya çıkan kayıtlarda görüyoruz ki  Sallum Barzani adındaki Yahudiye merhamet edilmesi bugün başımıza bela olan Mesut Barzaniye sebep olunmuştu.

http://cukurovastrateji.blogspot.com.tr/2014/04/osmanli-arsivinden-cikan-yahudi-asilli.html?spref=fb

Bunun gibi saymakla bitmeyen, biz Müslümanların merhametlerinden doğan marazların bedeli sayesinde bugün dünya huzur bulmuyor. Ama onlar ilk fırsatta öldürerek yok etme cihetine giderken biz Müslümanlar bunu yapmadık. Oysa kuran “ düşmanın sana ne yaparsa senin de ona aynısını yapman hakkındır” ayetini hiç görmüyorlar.

“ zalime merhamet en büyük zulümdür. “ (m.s.)

Evet, şahsi menfaatlerin, hislerin için adam öldürmek günahtır fakat İslam ve devletin bekası için insan öldürmenin gerekliği belirtilmiştir. Bunu yapacak olan devlettir. Peygamberimizin övdüğü Osmanlı halifeleri ve devleti 600 yıl ayakta adil kalabildiyse bunu sebebi; gerektiği zaman devletin bekası için kardeşlerini bile öldürdüklerindendi. 

 
Toplam blog
: 358
: 1023
Kayıt tarihi
: 03.09.08
 
 

  Ne elimde garantim var ikinci bir soluğu almaya Ne aklım erer dünyayı yıkıp ta yeniden ya..