Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Nisan '09

 
Kategori
Siyaset
 

Mustafa Canlı...

YENİ BİR SEÇİM DAHA NİHAYET BULDU…

29 Mart 2009 Gümüşhane yerel seçim sonuçlarının bizimde akıl defterindeki günlüğümüze kaydedeceği, naçizane düşünceler olmuştur.

Demek neymiş efendim;

1-Sevilen Belediye Başkanımız Mustafa CANLI, bin aydan hayırlı, Rabbin bereketine mazhar, Kuran’ın inananlara indirildiği Kadir Gecesi doğduğunu ispatlamıştır.

2-Merkez Sağın çöktüğü bir süreçte siyaset hayatının kazandığı bir isim olan Başkanımız CANLI, İkinci dönemde karşısına çıkarılacak adayın belirlenememesi nedeniyle rahat bir yarış çıkarmıştı.

3-Ekonomik kriz ve mağdur algısından sıyrılıp, mağrur Putin tezahürüyle, delikanlılığın literatür’üne en büyük katkıyı sağlamış milletimizde kaşları çattıran, yıpranmış iktidarın CANLI’ ya verdiği koz önemliydi.

4-Bazı kesimlerce Mustafa CANLI’ nın toplumun çok çeşitli kesimleriyle içli, dişli birebir ilişkilere girmesi sebebiyle, siyaset esnaflığı, halk dalkavukluğu olarak görülen diyalogları öyle küçümsenir bir şey değilmiş.

5-En Önemli faktör, öfkesiyle, neşesiyle, kederi ve hüznüyle enginlere sığmayıp taşan, ‘’DUYGUSAL’’, kutsal, necip halkım, dağlara değil milletin en zayıf, en acıtan yüreğinin tam ortasına çarpan, mücadele insanı Muhsin YAZICIOĞLU’ nun siyaset dünyasında yarattığı yeni durumla, Başkanımız CANLI da olduğu gibi tüm Türkiye’ de partisine de güç kazandırmıştır.

6-Bilindiği gibi Muhsin YAZICIOĞLU’ nun anısına saygıyla, Başbakanımızın kuşkusuz esen Ercan ÇİMEN rüzgârına güç verememesi atlanılmaması gerekli bir konudur.

7- Ercan ÇİMEN gibi güçlü bir aday, olumsuzluklara rağmen, nefesini rakibinin ensesinde hissettirmiş, CANLI yı terletmiştir.

8- Ercan ÇİMEN yerel güç odaklarını yıkmasada, sarsmayı ve siyasal bir güç odağı olduğunu kanıtlamıştır.

9- Milliyet Blog sayfamda belirttiğim gibi ÇiMENLER in kendi iradelerinin dışında, sahip oldukları ekonomik ve sosyal gücün bir antipatiyi, içten küçük bir kıskançlığı tetiklediği doğruymuş.

10-Yerel güç dengelerine odaklanamayan bir siyasal mücadele şapkasını önüne koyup, düşünmelidir.

Belediyenin, artık bir Üniversite Kenti olan Gümüşhane nin çirkin çatılarından başlanmak üzere, şehir mimarisi, mobilyaları ve peyzaj mimarisiyle kentsel bir dönüşümü başlatmasının zamanıdır.

Bir kentti iz bırakan insanları ve yaşamsal alanlarımızda inşa ettiğimiz bina ve meydanlar yüceltir.

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ

Önce gecikmiş bir hayırlı olsun ve hoş geldin demek isterim….

Karadeniz in tacı, ağırlıkla 90 bin Gümüşhaneli olsa da tüm komşu ve kardeş illerden gelen hemşerilerimize kucak açmış, onlarla büyüyüp, zenginleşmiş metropol, Trabzon dan hemşerimiz Prof.Dr. İhsan GÜNAYDIN hocaya, her ilk oluşturulan kurumda yaşanan sıkıntı ve sorunlarda, Trabzon da yaşayan ve şehrine âşık kendim, akrabalarım ve hemşerilerim adına en güçlü duygularımla başarılar ve Allah kolaylık versin diyorum.

Kuruluş aşaması kadar zorlu ve önemli bulduğum üniversitemize ve şehrimize kazandırılması zorunlu Tıp Fakültesi ihtiyacı konusunda çaba göstermesinin Rektörümüz Prof.Dr. İhsan GÜNAYDIN’ ı gönüllerde unutulmaz bir yere koyacağı düşüncesindeyim.

 
Toplam blog
: 35
: 862
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

İktidara mesafeli, Derrida ve yapısalcılara meyilli. İflas etmekten bunalıp, iktisat ve finans pı..