Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Mart '10

 
Kategori
Futbol
 

Mustafa Denizli ile Beşiktaş koşuyor, mücadele ediyor, kazanıyor...

Mustafa Denizli ile Beşiktaş koşuyor, mücadele ediyor, kazanıyor...
 

Tribünlerin dolu olduğu çok güzel bir sahada , futbolcuların da sadece top oynamaya çalışmaları nedeniyle genç hakem Abdullah Yılmaz yönetiminde zevkli, hızlı, heyecanlı ve güzel bir süper lig maçı oynandı.

Maça Denizli çok iyi başladı ve Beşiktaş'ı sahasına hapsetti ve baskı kurdu. Beşiktaş ise kalede Rüştü ve kademelerde dikkatli defansı ile bu ataklarda Denizli'ye fazla fırsat vermedi. Ceza sahası içinde gelen topa bekletmeden vuran Youla'nın şutunun direkten dönmesi ise Beşiktaş'ın şansıydı.

Beşiktaş, ilk yarıda kaptığı toplarla hızlı kontra atak yapmaya çalıştı. Tam devre berabere bitiyor derken 41.dk da Tello'nun kornerinde Holosko 5 denizli'li arasında karambolde topa dokundu ve Beşiktaş 1-0 öne geçti.

İkinci yarı Beşiktaş daha baskılı başladı. Topu ilerde tutması ile birlikte oyunu daha kontrol atına almayı başardı.Ancak 65 dk.dan itibaren şiddetle puana ihtiyacı olan Denizli tekrar oyunda dengeyi sağladı ve ataklarını sıklaştırdı.Buna rağmen pozisyon bulamayan Denizli, 80. dakikada sonra yoruldu ve Beşiktaş tekrar oyuna hakim oldu ve maç 1-0 bitti.

Böylece, Beşiktaş zorlanmadan 3 puanı almayı başardı ve şampiyonluk şansını sürdürdü. Beşiktaş'ta koşmayan oyuncu yoktu. Özellikle İbrahim Toraman sahanın heryerindeydi, çok koştu.

Genç hakem Abdullah Yılmaz mükemmel bir maç yönetti. İlk yarı Denizli'den Ahmet Cebe ve Beşiktaş'tan İbrahim Kaş'a arkadan yaptıkları müdahalelerde tereddütsüz sarı kart gösterdi ki, bazı hakemlerimiz bu pozisyonları bazen kart göstermeden geçiştiriler ve oyunda sertliğin ve gerilimin artmasına neden olurlar.

Avantajları çok yerinde kullandı, oyunu gereksiz yere kesmedi ve maçın hızlı oynanmasına katkıda bulundu. İki takım futbolcuları da, hakemin başarılı yönetimi nedeniyle hiçbir pozisyonda itiraz etmedi.

Böyle başarılı genç hakemler varken, MHK nin başarısız ve hatalı maç yöneten hakemlere, neden sürekli maç verdiklerini anlamak zor gerçekten.

Abdullah Yılmaz ve iki Yardımcısı mükemmel bir maç yönetmeleri nedeniyle kutluyorum ve başarılarının devamını diliyorum.

Mustafa Denizli, Beşiktaş'ı tekrar ayağa kaldırdı ve şampiyonluk yarışına ortak etmeyi başardı. Bu nedenle başta Mustafa Denizli'yi ve takım oyununu hiç bozmadan mücadele eden Beşiktaş'lı futbolcuları da tebrik etmek gerekiyor.

Böyle başarılı hakem yönetimileri ve böyle zevkli, hızlı ve heyacanlı maçlar süperlig'in kalitesini artıracaktır.

Şevket Onat

15.03.2010

 
Toplam blog
: 56
: 1798
Kayıt tarihi
: 23.02.10
 
 

ODTÜ mezunuyum. Uzun yıllar, çeşitli bankalarda bilgi işlem ve kredi kartları  merkezlerinde yöne..