Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ekim '07

 
Kategori
Haber
 

Mustafa Kemal gibi bakabilmek!

Mustafa Kemal gibi bakabilmek!
 

Ermeni tasarısı kabul edildi.

Daha senato aşaması, temsilciler meclisi aşaması; gelinen süreçte çokça oynanacak santranç hamlesi var.

Tarihleri uluslar yazar, bilinmeli. Türk ulusu değerlendirmeleri doğru bir iş yaparak tarihçilere bırakmıştır.

Ortaya konulan politik oyunlar bu ülkede yaşayan Ermeni yurttaşlarımızı’da incitmektedir.

Her türlü oyunu boşa çıkarmak için Emperyalizme karşı başkaldıran Mustafa Kemal’ianlamak, onun bağımsız duruşunu içselleştirmek, Bürüksel’den veya Washington’dan bakmak yerine, Ankara’dan, Afyonkarahisar’dan Kocatepe’den bakar gibi bakmak, karşı karşıya olduğumuz her türlü ayak oyunlarını bozmaya yeterlidir.

Neden bu noktaya gelindiği iyi irdelenmelidir.

Türkiye’nin son yıllardaki “Ermeni Soykırımı iddiası” na karşı takındığı tutumu ABD’de kabul görmedi. Arşivleri açalım önerisi ses getirmedi.

Amerika’nın dostu müttefiki ve tezkere olayı hariç yılmaz savunucusu siyaset ekibi sınıfta kaldı.

Ne acı ki dış politikada başarısız olanlar, ekonomide başarısız olanlar Türkiye’ye umut olarak sunulmuştur. Bu günkü en ağır sonuç tasarının kabul edilmesidir. Bundan sonra doğal olarak aşamaları vardır ancak; bu olumsuzluklara karşı onurlu bir duruş sergileyecek iktidar gereklidir. Tarihe bakmak yeterlidir.

Diğer taraftan bir sonraki aşamada tasarı gündemden düşürülürse (ki bu olabilir İran’a saldırı, Irak, ile ilgili alınabilecek her türlü önlem…) Türkiye’nin ödeyeceği bedel ne olacaktır?

Siyasi değerlendirme yapanlar “ABD’nin dostu değil çıkarları vardır” diye boşuna bu saptamayı yapıyorlar. Örnek mi! Yakın tarihten birkaç tane, hem de bizim meşhur coğrafyadan: Saddam’ı İran’a karşı kullanan , şımartan ve boynuna ipi geçiren , Elkaide’yi Afganistan’daki Rus işgaline karşı kurduran ve terör örgütü ilan eden diye başlarsak yeterli olur mu ?

Türk kurtuluş tarihi ders almak isteyenlere örneklerle doludur.Bana göre herkes bir an önce Atatürk’ün Söylev’ini yeni baştan okumalıdır. Seçmeninden tutun en tepedekine kadar her yurttaş anlamalıdır.

Atatürk’ten geçinenlerin başarısızlıklarının ürünü bu günkü resim ülkenin gerçeği değildir, olamaz! Kurtuluş savaşında cepheden cepheye koşan Mustafa Kemal icazet’i dış güçlerden mi almıştır?

Ulusun azmi ve kararlılığı, vatan sevgisi değil mi dir, bu gün kötü gidişe rağmen, Ulusal bayramlarımızı kutlarken duyduğumuz onuru yaşatan.Din’i bayramlarımızı yaşarken yaşadığımız huzuru yaşatan…

Bu bayram iyi bir şey yapın.

Söylev’i yeniden okuyun.

O zaman kukla Irak’ın insiyatifine bel bağlayanları daha iyi anlayacaksınız.

Emperyalist hesap ve oyunları bozmak hepimizin ödevidir, borcudur...

 
Toplam blog
: 1114
: 827
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Ankara'da yaşar, dünyalı,aynadaki görüntüsüne muhalif, vicdan hesapları yapmaktan yorgun, yaşanıl..