Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Eylül '08

 
Kategori
Güncel
 

Mustafa Kemal'in askerleri..!

Mustafa Kemal'in askerleri..!
 

Ergenekon davası çerçevesinde tutuklanan teğmen, kendisine neden tutuklandığını soran gazeteciye, "Biz Mustafa Kemal'in askerleriyiz.." diyor..

Ergenekon tutuklamalarını protesto eden bir grup, toplu halde, "Biz Mustafa Kemal'in askerleriyiz.." diye slogan atıyor..

Yani, Ergenekon ideolojisini benimseyenlerin, Atatürk'e, Atatürk yerine ön ismiyle yani Mustafa Kemal, demeyi tercih ettikleri anlaşılıyor..

Bunun bir anlamı olmalı..! Cumhuriyetin banisi'ne, TBMM'nin kendisine verdiği soyismi yerine Mustafa Kemal diye ön isimle hitap etmenin özel bir anlamı olmalı.. Çünkü bu isim, özellikle söyleniyor belli ki..

Bu örgütlenme Mustafa Kemal ismi çerçevesinde, Kuvva-yı Milliye üslubunu benimsediğini mi vurgulamak istiyor acaba..? Kuvva-yı Milliye üslubu yani "çetecilik.."..

Yurdun işgal altında olduğu, ordunun elinin kolunun bağlandığı, milletin fakr ü zaruret içine düştüğü o yıllarda "çetecilik" kurtuluş mücadelesinin çekirdeğini oluşturmuştur. Bu milli çeteler, özellikle Yunan işgaline karşı önemli faaliyetlerde bulunmuşlardır..

Ancak, daha sonraki yıllarda devlete "problem" olmaya başlamışlardır. Düzenli ordunun kurulmasıyla Mustafa Kemal Atatürk, bu "çeteleri" dağıtmış, devlet gücünü tek merkezde toplamıştır. Çünkü, dünyanın neresinde ve hangi zamanda olursa olsun "kontrolsüz güç" güç değildir.. Dahası, geri tepmeli silah gibi, fayda yerine zarar verir...

Türkiye bugün bu "çeteleşmeyi" temizlemeye, yeniden meşru ve nizami devlet gücünü ihsas etmeye çalışıyor.. Dosyalar açıldıkça, sorgulamalar sürdükçe daha iyi anlaşılıyor ki, bu çeteleşme, bu ülkeye çok şey kaybettirmiş.. Dünya toplumu içerisinde, ekonomik, siyasi ve hukuki anlamda geri kalışımızda, bu tür yapılanmaların rolü büyük olmuş.. Adeta devleti ve toplumu eteklerinden tutup, ilerlemesine mani olmuş bunlar..

Aslında bugün yapılmaya çalışılan Devlet'in, gücünü hukuktan alan meşruiyetini sağlamlaştırmak için, bu türden hukuksuz yapılanmaları tasfiye ediyor olmasıdır.. Tıpkı Atatürk'ün Kurtuluş Harbin kazandıktan ve Atatürk soyadını aldıktan sonra yaptığı gibi..

Bu yüzden mi acaba, Ergenokoncular Atatürk yerine Mustafa Kemal demeyi tercih ediyorlar..!!

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..