Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Nisan '13

 
Kategori
Güncel
 

Mustafa Kemal'in Askerleri Silivri'de Barikatları nasıl yıktı?

 

Günler öncesinde ihaleye çıkılmış ve kurulacak barikatların cinsi, dayanıklılığı(!) test edilerek satın alınmıştı.

İhalenin davet usulü mü, eksiltme yoluyla mı, ne olduğu pek belli olmasa da, İçişleri Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı bu konudaki ketumluğunu sürdürdü.

Bunlar gizli kapaklı yürütülen alışverişler ve tedbirlerdi…

Ülkenin gündemi Akıllı insanların, AKP’ye pardon ülkeye nasıl bir katkı yapacağı tartışılıyordu. Akıllı insanlarla birlikte onları yönetecek başkanlar, başkan vekilleri ve sekreterleri Başbakan tarafından bizzat seçilmiş, nasıl bir görev yapacakları 5 saat süren bir bilgilendirme görüşmesiyle kayıt altına alınmış, herkes bu işlerle uğraşıp, ülkeye barışı(!) getirmeye uğraşırken, Silivri de unutulmamıştı.

Ülke olarak Akıllı insanlarımızı konuşup, İmralı- Kandil arasında ulaklık yapan Süreyya Sırı Önder ve Selahattin Demirtaş’ın İmralı’dan alıp, Kandile götürdükleri mektubun cevabını iktidar partisiyle birlikte dört gözle beklerken, geldi çattı 8 Nisan!

8 Nisan ne mi?

8 Nisan Silivri Eğitim Yuvası(!)nın, sözlü sınav günü!

Oysa planlar tüm Kandil’den gelecek cevaba göre planlanmış, Kandil’in göndereceği cevap halka duyurulacak, Silivri Eğitim Kurumlarında yapılacak sözlü sınava katılacakların katılımı azaltılacaktı.

Kandil’den cevap gelmeyince, sözlü sınav için alınan önlemler arttırıldı!

Silivri’ye ulaşım yollarına barikatlar kurulup, Jandarma’ya polisin tecrübeli Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü elamanlarından destek geldi.

İlk sıradaki barikatlarda Jandarma, yeni aldıkları barikat malzemelerini sıra sıra dizmişler, gelenleri dört gözle bekliyorlar.

Silivri’ye gelenlere burada çok nazik bir şekilde davranılıp, sadece görevlilerin içeri geçebileceği bildirildi. Milletvekilleri, Avukatlar ve bilumum gazetecilerin bu barikatlardan geçmesinin yasak olduğu anlatıldı.

Böylesine kibarlıktan anlamayan Silivri ziyaretçileri bu barikatları çok çabuk yıkıp, ikinci barikata doğru yol aldılar. İkinci barikatta bulunanlar ilkindeki gibi nazik değillerdi.

İkinci barikatta önce tazyikli, içinde kum taneleri bulunan su sıkıldı. Bu fayda etmedi ve ufaktan organik(!) biber gazı sıkıldı. Yine olmadı. İkinci barikatta kısa süre sonra yerle bir oldu.

Bu arada Jandarma Komutanının telsizle, bu barikatı satan firma yetkilisinin gözaltına alınmasını istediği duyuldu(!)

Silivri ziyaretçileri üçüncü barikata gelip dayandılar. Bu Jandarma’nın kurduğu son barikattı sıkılan onca tazyikli ve kumlu su, organik(!) biber gazı fayda etmemişti. Hatta sıkılan biber gazının, soğuk havanın etkisini kırdığı bile söylenebilirdi…

Silivri ziyaretçileri ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ sloganı atmaya başlayınca, Jandarma bizde ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ diyerek, barikatın önünde çekildiler. Ziyaretçiler eğitim kurumuna(!) doğru hızla yol alırken, sabırsızlıkla olup biteni izleyen polis çok sert bir şekilde ziyaretçilere saldırdı. Önüne geleni copladı, yakın temas biber gazı ve tazyikli Çağıllı suyu sıkmaya başladı.

 Öyle ya gelenler ‘Mustafa Kemal’in askerleriyse’ kendileri kimin neyi oluyordu?

Bu arada ziyaretçilerin içinden ‘F..’ın Askerleri ‘diye sloganlar atılmaya başlayınca, polis iyice öfkelendi. Ziyaretçilerin kaçıştığı her alana, biber gazı sıktılar. Yakında bulunan bir okul, onun yanındaki camiye gaz bombaları atıldı. Bu arada hızını alamayan bazı polisler Mahkeme Koridorlarındaki milletvekilleri, gazeteciler, avukatlar ve sanık yakınlarını da unutmadı. Mahkeme salonuna da gaz bombası atarak, herkesin bu organik biber gazından nasibini almasını sağladı.

Polisin böylesine taarruzu mahkeme heyetinin işine geldi ve sınavı Perşeme’ye erteleyiverdi.

Yani bu gün itibarıyla mahkeme sözlü sınav yapmadı!

Sözlü sınav Perşembe’ye…

Bu arada polisin taarruzunda birçok ziyaretçi yaralandı…

Netice?

Bir kere daha Silivri kazanan, hukuk kaybeden oldu…

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..