Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Aralık '12

 
Kategori
Siyaset
 

Mustafa Kemal'in askerleri terhis oldu; artık onlar Mustafa Kemal'in yurttaşları!!

Mustafa Kemal'in askerleri terhis oldu; artık onlar Mustafa Kemal'in yurttaşları!!
 

Vatan Gazetesinin haberine göre, Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin bir ritüelini daha değiştirmeye karar vermiş. Artık, CHP'liler "Biz Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganı yerine "Mustafa Kemal'in yurttaşlarıyız" diyeceklermiş...

Böylece, CHP üzerindeki askeri gölgenin kaldırılması düşünülmüş... Demek ki, Mustafa Kemal'in "askerleri" nihayet terhis olup sivil hayata karışmış olacaklar.

Bu haber, aslında iyi bir haber... Eğer, bu sivilleşme sözde kalmaz, özde de hayata geçerse, bundan böyle, CHP'yi "sivil bir parti" olarak göreceğiz. Belki de artık, askeri darbelerin ardında da durmaz; "ordu göreve" pankartları taşımazlar.

Ama, askerler tarafından kurulmuş, genleri haki renkte oluşmuş CHP'nin, bir sloganı değiştirmekle sivilleşmesi mümkün olacak mı, biraz şüpheliyiz.

Hala, darbecilerle kankalık eden, mahkeme basıp darbecilikle yargılananları hukukun elinden almaya çalışan bir siyasi partinin, bir slogan değişimi ile "asker"likten "yurttaş"lığa evrileceğine inanabilir miyiz?

Bu sorunun cevabını biraz da genel başkan Sayın Kılıçdaroğlu verecek...Ama, onun da  bir dediği bir dediğini tutmuyor...Bugun, "yurttaşlık" tan söz ederken, yarın askerlere selam çakabilir.

O çakmazsa, CHP içindeki "Mustafa Kemal'in uzatmalı askerleri" bir iç darbe ile, CHP'deki iktidarı ele geçirip "yurttaşlık"a son verebilir.

Velhasılı kelam, bugün Vatan Gazetesinin manşet yaptığı haber, umut verici olsa da, pek ikna edici gelmiyor bize.

Darbecilik geninden kurtulmadıktan sonra, "asker darbeciliği" nin yerini, bu defa "yurttaş darbeciliği" alacaktır CHP'de...  Netekim, iki gün önce Silivri mahkemesi kapılarında bu "yurttaş darbeciliği" sahnelenmiş oldu bir bakıma...

Anlaşılan o ki, artık CHP'nin  mitinglerini "yurttaş göreve" pankartları süsleyecek..

Yine de "ordu göreve" den iyidir, diyorum ben...

Bakalım göriciiiz....

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..