Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ocak '16

 
Kategori
Güncel
 

Mustafa Koç, O bir 'duayen' değil; Türk Sanayiinde 'idoldür!'

Mustafa Koç, O bir 'duayen' değil; Türk Sanayiinde 'idoldür!'
 

Mustafa KOÇ, O Bir Duayen değil; Türk Sanayiinde İdoldür!..

Yıl : 05 Mayıs 1991; o zaman Koç Holding tanımlamasından Koç Grubu nitelemesine geçildiği günlerden Koç Topluluğu'nun global marka olduğu 2014 yılına kadar Koç Ailesi ile yirmi beş yıla yakın Beko Yetkili Satıcısı olarak çalışmaktan büyük mutluluk ve onur duydum.

Mustafa Koç, Koç Ailesi'nin 'sessiz' ve 'derinden' gelen Türk Sanayi Sektörü'nü 500 Dünya Devi arasında 186. sıraya kadar yükselten tepedeki en 'mütevazi' 'idoldür.'

1926 yılında küçücük mahalle bakkalından günümüzün 'global sanayi devini' yaratan, sadece Türkiye'nin değil; tüm dünya endüstrisinin en başta gelen 'duayeni' saygı, sevgi ve rahmetle andığımız dedesi Vehbi Koç'tur.

2003 yılında Koç Topluluğu'nun yönetim kurulu başkanlığını daha 40'lı yaşlarının başında; bugünlere gelinmesindeki katkısı yadsınamaz, muhafazakâr ekolün temsilcisi, değerli işadamı babası Rahmi Koç'tan karşılıklı güven anlayışı içinde teslim almıştır.

Mustafa Koç'u ilk kez yönetim kurulu başkanı olarak Kasım 2006'da 2. Uluslararası Beko Yetkili Satıcılar Toplantısı'nda daha yakından tanıma ve irdeleme fırsatı buldum.

Mustafa V. Koç yaşam patikasında iyi bir aile babası olması nedeniyle yarışa 1 - 0 önde başlıyor ve hobi olarak her türlü bireysel spor, atçılık, safari, dağ ve sualtı sporları ile doğa fotoğrafçılığı ve hayvan sevgisi de başarıya giden yolda 'katalizör' oluyor.

Mustafa V. Koç, 2008 yılında başlayan ekonomik krizin dünyanın sosyoekonomik yapısını yeniden şekillendireceğini ve bu değişimin yol açacağı yeni dünya düzeni projeksiyonları ile ülke ekonomisine katkıda bulunuyordu.

Mustafa V. Koç'un dedesi ve babasından farkı; daha çalışkan, daha hırslı olması ile dijital teknolojinin sunduğu sınır tanımayan olanaklar değildir.

Bana göre yıllar boyu yaptığım irdelemeler sonucu torun Koç'u öne çıkaran ise, insanın doğuştan sahip olduğu yeteneklerini doğru zaman ve doğru yerde olmakla desteklemeyi başarabilmiştir.

Koç Topluluğu'nun dünya çapında başarılara imza atan yönetim kurulu başkanı Mustafa V. Koç'un üstün performansının kaynağını; 'geleceği görmek,' 'akıl okumak,' 'yere sağlam basmak' gibi doğuştan yani doğasında bulunan yetenekler olmuştur.

Dünya çapında küresel endüstride yerli, yabancı genç girişimci ve sanayiciye 'idol' oldunuz; hepsi birer Mustafa V. Koç olabilmek için sizi takip ettiler

. Keşke yıllar yılları takip etse idi...

  Takdir-i ilahi...

   23.01.2016

 
Toplam blog
: 392
: 908
Kayıt tarihi
: 27.11.11
 
 

1951 Muğla doğumluyum. Ege Üniversitesi İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi'ni 1974 yılında bit..