Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Şubat '13

 
Kategori
TV Programları
 

Mustafa Sandal rovanşı aldı. O Ses Türkiye'de Mustafa Bozkurt kazandı

Mustafa Sandal rovanşı aldı. O Ses Türkiye'de Mustafa Bozkurt kazandı
 

O Ses Türkiye'de bu senenin kazananı Mustafa Bozkurt oldu.


O Ses Türkiye bu sezon için yapılan final programı ile sona erdi. Finalde yarışan 4 yarışmacı nefesleri kesti. son ikiye kalan Mustafa ve Ayda'nın geçen sene olduğu gibi Murat Boz ve Mustafa Sandal'ın yarışmacısı olması; yarışmayı geçen senenin rovanşı durumuna getirdi. Yarışmayı Mustafa Bozkurt kazanınca Mustafa Sandal geçen sene İbrahim Şevki ile kaçırdığı birinciliği alarak Murat Boz'dan rovanşı almış oldu.

O Ses Türkiye'de bu sezon yine 4 finalist nefes kesen bir finalde yarıştılar. Değişen yeni format sonucunda Hadise'nin finale yarışmacı çıkaramadığı bu sezonda Murat Boz'un takımından Berkan Taşkın ve Ayda, Mustafa sandal'ın takımından Mustafa Bozkurt, Hülya Avşar'ın takımından ise Onur Uğuş yarıştı. 

İlk performanslarda Ayda  I will always love you şarkısıyla diğer yarışmacılardan daha üstündü. İkinci performanslarda ise jurilerle yapılan düetlerde Mustafa Sandal ve Mustafa Bozkurt'un Pazara Kadar düeti diğerlerine göre daha başarılıydı. Son performanslarda da yine Mustafa Bozkurt Şafak Türküsü ile diğer yarışmacılardan daha başarılı performansı ile dikkat çekti.

3 performans sonucunda 2 yarışmacı elenip finale 2 yarışmacı kalacaktı. Berkan Taşkın yüzde 11, Onur Uğuş ise yüzde 14 oy alıp elenince son ikiye Ayda ve Mustafa Bozkurt kalmış oldu. Son ikide yarışmacılar biri geçmiş programdan biri ise bu geceden 2 performans seçip yeniden okuyacaktı. Ayda beklendiği gibi dinlenme rekoru kıran performansı İsyan ve bu gece çok başarılı olduğu performansı I will always love you şarkılarını seçti. Mustafa Bozkurt ise daha önce bidaha tezahuratı ile yeniden okuduğu Hakim Bey ile bu gece özellikle şiir bölümünde tüyleri diken diken yaptığı Şafak Türküsü şarkısını söyledi.

2 performans sonucunda oylamaya geçildi ve yapılan oylamada Mustafa Bozkurt yüzde 60 Ayda ise yüzde 40 oy alınca Mustafa Bozkurt bu sezon O Ses Türkiye'nin şampiyonu oldu. Şmpiyon juri ise geçen sene 2. olarak kıl payı şampiyonluğu kaçıran Mustafa Sandal oldu.

Mustafa Bozkurt şampiyonluğu açıklandıktan sonraki konuşmasında sadece memleketi Gaziantep'ten değil her ilden ve her kesimden oylar aldığını vurgularken ''beni mutlu eden şey şu ki; ben bütün milletlerden oy aldım. Demek ki istenilirse böyle güzel şeylerde birleşebiliyormuşuz.'' derken finalde ise '' Bu yarışmada birinciliğe sadece merdiven oldum. Burda merdiveni tırmanan rahmetli Ahmet Kaya olmuştur. Ben 1.liğimi ona armağan ediyorum'' diyerek bir şekilde her hafta şarkılarını söylediği Ahmet Kaya'yı da yad etmiş oldu.

Önümüzdeki sene de O Ses Türkiye olacak ama büyük ihtimalle juri üyelerinin hepsi ya da bir kaçı değişecek. Bakalım önümüzdeki sene O Ses Türkiye'de juri üyeleri kimler olacak?

 

 
Toplam blog
: 138
: 10449
Kayıt tarihi
: 03.06.10
 
 

Müzik dinlemek (Türkçe Pop) ve futbol maçı (özellikle Beşiktaş maçları) izlemekten hoşlanıyorum. ..