Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Şubat '08

 
Kategori
Siyaset
 

Mustafa Sarıgül - CHP - ve şimdi...

Mustafa Sarıgül - CHP - ve şimdi...
 

Bugün Sarıgül' ün CHP ile ilişkisi tamamen kesilmiş bulunmakta. Bu duruma en çok sevinen tabiki de CHP nin mevcut genel başkanı Deniz Baykal dır. Peki sayın Baykal sevinmekte haklı mıdır?

SODEP-SHP-CHP de siyasi hayatını sürdürmüş , milletvekilliği, belediye başkanlığı yapmış ve bu kesimde belirli bir tabana sahip bulunan sayın Sarıgül ün diğer muhtelif sol un lider adaylarından farkı, sadece sol kesimden belirli bir tabana sahip bulunmuş olması değil diğer kesimlerden de (sağ-demokrat) destek alabilmesidir.

CHP de şuan genel başkanlık görevini yürüten ve tabanda hiçte sevilmediği alınan seçim sonuçlarıylada kanıtlanan sayın Baykal ın sevinmesi gayet doğaldır.Sayın Baykal kendi seçtiği 1500 kurultay delegesine her olağan ve olağan üstü kurultayda kendini seçtirmeyi devam ettirdiği ve tabandan bu derece uzaklaştığı sürece Cumhuriyeti kuran partinin anamuhalefet olmaktan başka şansı yoktur.Önümüzdeki seçimlerde de sayın Baykal ve ekibinin bu mantıkla barajı aşacağıda meçhuldur.

CHP sol politikalar üretememekte, parti örgütleri sebepsiz olarak 1 günde bile görevden alınmakta ve ülkenin en sağ cenahta ki partilerinde görülmeyen anlayış parti içinde tepeden aşağı hüküm sürmektedir.Halk partisi artık halkın partisi olmaktan çok uzaktadır.

Peki şimdi ne olacak ?

Sosyal demokrat tabanda siyaset yapan partiler bilindiği gibi CHP-DSP-SHP dir.
Bu partilerden CHP sayın Bay-KAL ın saltanatı sayesinde günden güne güç kaybetmektedir ve sarıgül için yargı kararı ile CHP kapıları kapanmıştır.
DSP ise kendi halinde yuvarlanıp gitmektedir, sayın SEZER bu yumuşak ve bana göre liderlik yeteneği bulunmayan yapısıyla solu toparlama ve iktidara yönelebilme gücüne sahip değildir.

SHP ise güçlü bir tabandan yoksundur.Karayalçın liderlik yeteneğine sahiptir fakat güçlü bir kadroya sahip değildir.Bu partilerden Sarıgül ile dirsek temasına geçebilecek tek parti ise SHP ve sayın Karayalçın dır.

Artık Mustafa Sarıgül ün Solda yeni bir parti kurması kesinleşmiştir.Bu partide Sol un güçlü isimleri yer alabilir mi ? Kimler bu isimler ?
Hikmet Çetin
Murat Karayalçın
Onur Kumbaracıbaşı
Ercan Karakaş
Fikri Sağlar vb

Sarıgül de bunun farkında , güçlü bir birlik sağlayamadığı taktirde sol da daha büyük ayrışmalar olacaktır ancak güçlü bir birlik ve yapılanma ile gerçek bir sol parti en yakın olan yerel seçimlerde de ve ardından genel seçimlerde büyük başarıya sahip olabilir.

Sayın Baykal ın kapatmış olduğu CHP nin kapıları belkide solu daha büyük adımlara yöneltebilir.

Göreceğiz...
 
Toplam blog
: 22
: 929
Kayıt tarihi
: 07.05.07
 
 

Hukuk öğrencisiyim. Siyasetle ilgileniyorum. Sosyal demokratım...