Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ocak '10

 
Kategori
Siyaset
 

Mustafa Sarıgül'ün Partisi ve Arka Bahçe...

Mustafa Sarıgül'ün Partisi ve Arka Bahçe...
 

Eskiye rağbet olsaydı “bitpazarına” nur yağardı!

Gerçi son 8 yıldan beri yaratılan onca ekonomik mucizeye rağmen, “bitpazarlarına” hep nur yağıyor!

Yazıya niye böyle bir başlıkla girdik? Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün yakın zamanda kuruluşunu açıklayacağı Türkiye Değişim Hareketi’nin kadroları…

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül öncülüğünde partileşme çalışmalarını sürdüren Türkiye Değişim Hareketi (TDH), hafta sonu İzmir'de kadrosunun bir bölümünü açıklayacak.

17 Ocak'ta "İzmir Buluşması" adı altında yapılacak mitingde Sarıgül ile birlikte çok sayıda isim kürsüdeki yerini alması bekleniyor.

Yeni partinin kurucuları arasında yer alan eski siyasetçilerin çoğu CHP kökenli. Kadroda ilk göze batan isimler: Mehmet Moğultay, (Eski Adalet Bakanı) Bülent Tanla, (Eski CPH Genel Başkan Yardımcısı) Hasan Aydın, İsmail Değerli, Muharrem Toprak, Onur Kumbaracıbaşı, (Eski Bayındırlık ve İskân Bakanı) bu isimlerden bazıları...

Bülent Ecevit'ten sonra DSP'nin başına geçen Zeki Sezer de bu isimlerin içinde görünüyor, Eski ANAP'lı Yüksel Yalova gibi siyasetçilerin yanı sıra Necmettin Erbakan'ın yeğeni eski Bayındırlık ve İskân Bakanlığı Müsteşarı Sabri Erbakan, eski Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili Affan Keçeci, Tezcan Yaramancı gibi yeni isimler de TDH ile siyaset sahnesindeki yerini alıyor.

TDH Ege Bölge Sorumlusu Hüseyin Aslan, kadroyu 'heyecanlı, projeksiyonu olan' insanlardan oluşturduklarını söyleyerek, heyecanını gizleyemiyor.

İddia şu; DP'nin 1950'lı yıllardaki kadrosunu, ANAP'ın 1980'deki kadrosunu, AKP’nin 2002 yılındaki kadrosunu oluşturmak.

Bu partiler tarihin tozlu raflarında yerini alırken, böyle bir kadro oluşturmaya çalışmanın anlamı ne? Amaç bu partiler gibi kurulduktan sonra 6 ay ya da bir yıl içinde iktidara gelmek mi?

Mustafa Sarıgül’ün Şişli Belediye Başkanlığı yapması ve Galatasaray’da yöneticilik yapması, böyle bir vizyonu üstlenmesi için yeterli mi?

Mustafa Sarıgül’ün CHP Genel Başkanlığına aday olduğu kongreyi hatırlayanlar, Mustafa Sarıgül’ün ne kadar ‘saldırgan’ bir tutum içinde olduğunu görmüşlerdir. O resim karelerinden, bu gün ülkeyi yönetmeye talip olmak…

Sonra dikkatlerden kaçmayan kadro ilgili bir şeyler var. Bu kadronun içinde siyasi yaşamında başarılı olmuş kimse var mı?

Bu kadar lider bolluğunda, bu parti Türkiye partisi olabilir mi? Yoksa kendilerini hararetle destekleyen yandaş basının ve AKP’nin arka bahçesi mi olur?

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..