Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Aralık '08

 
Kategori
Haber
 

Mustafa’yı beğenenlere iftira atmak ….k yemektir.

Mustafa’yı beğenenlere iftira atmak ….k yemektir.
 

Ben bu filmi izlemek için gittiğimde son seansta en arkada zor yer buldum!


Blog yazanı içindekini dışarıya kusmak için bir başka habere gerek duymalı mı? Veya gerçek haberin içeriğinden birkaç cümle alıntı dışında, çok farklı bir şey yazarak sunmak ve kendi yazısının altına gazetenin ismini yazmak doğru bir hareket mi?

Eleştiri yapmak, yorum yapmak akıllı adam işidir!
Bir film hakkında insanların yorumlarını, yorumlamaya kalkmak ve onları sınıflara bölmek çok affedersiniz ….k yemektir!

Haberin gerçeği:

Vizyona giren filmlerin öğrencilere ücretsiz izlettirildiği Kara Harp Okulu, Can Dündar’dan ‘Mustafa’sını istedi. Ancak filmdeki Atatürk imajı hakkında çıkan tartışmalar askere kararını değiştirtti. Film, ‘kültürel faaliyet’ kapsamına bile alınmadı

Can Dündar’ın 29 Ekim’de vizyona giren çok tartışmalı filmi “Mustafa”, aradan geçen yaklaşık 1.5 aylık süreye karşın, “En büyük Harbiyeli Atatürk’ün” yetiştiği Kara Harp Okulu’nda gösterime giremedi. Film kara, deniz ve hava liselerinde “kültürel faaliyet” kapsamında öğrencilerin topluca sinemaya götürüldükleri filmler arasında da yer almadı.

‘SARI ZEYBEK’ ARŞİVDE

Vizyona giren sinema filmlerinin önemli bir bölümü yıllardır Kara Harp Okulu yönetimi tarafından okula getirtilerek öğrencilere ücretsiz olarak izlettiriliyor. Kara Harp Okulu’nda, sinema filmlerinin yanı sıra, Atatürk’ün hayatı, Kurtuluş Savaşı, Çanakkale Zaferi gibi tarihi olayları anlatan belgeseller de öğrencilere gösteriliyor. Can Dündar’ın, Atatürk’ün ölümünden önceki 300 gününü anlatan “Sarı Zeybek” adlı belgesel de Harp Okulu öğrencilerine izlettirilmiş ve okulun film arşivine alınmıştı.

BELGESELLE EĞİTİM

Kara Harp Okulu kampusunun 13 Mart Sitesi’nde bulunan sinema salonunun yanı sıra, okulda kapalı devre TV sistemi de bulunuyor. Okul yönetimi, bu sistemden yararlanarak ek görsel materyallerle eğitim-öğretimi destekliyor. Kapalı devre TV sistemi, kültürel faaliyetler için de kullanılıyor. “Liderlik” derslerinde Atatürk ile ilgili ses ve görüntü kayıtları, Cumhuriyet tarihine ilişkin belgeseller Kara Harp Okulu’nda gösteriliyor. Ancak “Mustafa” filmi, Kara Harp Okulu’ndaki bu iletişim araçlarının hiçbiri ile öğrencilerle buluşmadı.

ÖNCE İSTEDİLER AMA...

“Mustafa” filminin gösteriminden önce Kara Harp Okulu yetkililerinin, Can Dündar’ın bürosu ile temasa geçerek, filmi nasıl temin edebilecekleri yönünde girişimde bulundukları öğrenildi. Ancak, “Mustafa”nın vizyona girmesinden sonra ortaya çıkan tartışmalar ve filme yönelik eleştiriler, filmin temini konusundaki girişimlerin devamını getirmedi.

Barkın ŞIK / ANKARA

Şimdi yukarıdaki bu habere istediğiniz yorumu yapabilirsiniz amenna fakat “Mustafa’yı beğenmek için cahil olmak gerek” dediğinizde kafayı yediğinizin resmidir arkadaş!

Şimdi arkadaşın hesabınıza göre; Mustafa’yı beğenenleri bir sayalım bakalım kimlermiş!

Tarikatçılar, İkinci cumhuriyetçiler, Bölücüler, İşbirlikçiler, Gericiler, Cumhuriyet karşıtı olanlar,

Beğenmeyenler;

Atatürkçüler, Yurtseverler, İlericiler

Pardon siz hangi gruptasınız bay müneccim helvası yemiş arkadaş? Sizin kendinize has insanlığa sunacak bir düşünceniz yok mu?

Bu filmi benim beğendiğimi anlatan yazım olduğuna göre bana ve benim gibi beğenenlere biçtiğiniz elbise yukarıda!

Neymiş Turgut Özakman sinemaya gitmiş sinema 200 kişilikmiş; (yalancıya) saydın mı arkadaş? Sinemada mısır yiyen, öksüren, tıknefes olmuş veremli, filmi izlemek istemeyen fakat sonra yorumlamaya kalkan %15 lik gruba göre iyi bir istatistik yapmışsınız bravo!

Bu konu 29 Ekim 2008 günü günceldi ve sonra güncelliğini kaybettiydi!

Şimdi; Atatürkçü, Yurtsever, İlerici arkadaşım; Sen ve senin gibi insanları bölmeye, sınıflandırmaya çalışan, Aydın görünmeye çalışanlar, kolları sıvayım Can Dündar’dan daha güzel bir film yapın da biz, Mustafa filmini beğenenler olarak yuvamıza dönelim! (Daha güzelini yaptınız da, beğenmedik mi?)

Tarikatçılardan ayrılalım, ikinci Cumhuriyetçilerden vaz geçip birinci Cumhuriyetçilerden olalım, Bölücü ve işbirlikçilerden kaçıp Terör af yasasından faydalanalım(!) Gericileri terk edip ilerici olalım, Cumhuriyet karşıtı değil Cumhuriyeti koruyanlardan olalım. Yazacaklarım bu kadar değil ama daha fazlasına değmezsin be arkadaş!
Aa... Arkadaş dediysek lafın gelişi!

Not: Ayrıca yukarıda sarf ettiğiniz tüm kötü yakıştırmaları size iadeli olarak geri gönderiyorum. Kendi fikirlerinize saygı bekliyorsanız başkalarının düşüncelerine saygılı olun. Bulunduğunuz yerde arkadaşım dediğiniz bir çok blog yazanına hakaret ettiğinizin halen farkında değilsiniz çok yazık!

M.Talip Girgin


Resim ve haberin kaynağı:
http://www.aksam.com.tr/



 
Toplam blog
: 438
: 826
Kayıt tarihi
: 07.01.07
 
 

Milliyet Blog'a hangi vesile ile kayıt olduğumu doğrusu hatırlamıyorum!  Bende birçoğunuz gibi ya..