Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Nisan '11

 
Kategori
Sinema
 

Mustafa

Mustafa
 

Film   : Mustafa

Tür     : Belgesel

Puan : 10 üzerinden 3

Çekim tekniği ve bütçesiyle değerlendirilirse kesinlikle hakkı verilmesi gereken iyi bir yapıt. Ancak belgesel gibi belgelere dayalı olduğu iddia edilen sorumluluk isteyen bir çalışma yapılıyorsa bunun mutlaka belgelere dayalı ve gerçeği yansıtan şekilde hazırlanması gereklidir.

Film  asıl amacı olan bilimsel olması görevini yerine getiremediği için filme 3 puan veriyorum. Tarihçiler filmde 26 ayrı noktada tarihsel bilgi hatası olduğunu söylüyorlar.

Atatürk'ün manevi akrabaları filmde babalarının yaşamadığı bir hayatın anlatıldığını söyleyip, bizzat yaşayan tanıklar olarak kendilerine hiçbir şey sorulmamış olmasından üzgün olduklarını açıkladılar.

Tarihsel kaynakları incelemeyi seven birisiyseniz filmin bilimdışı hazırlandığını görebilirsiniz diyerek yorumumu bitireyim.

Filmde Atatürk'ün cesur şekilde eleştirilmiş olması beni de herkes gibi rahatsız etti mi derseniz ben rahatsız olmadım. Atamız da olsa eleştirilmeli elbet. Ancak sırf eleştireceğim diye de olmayan olayların olmuş gibi gösterilmesine karşıyım.

Bilenler bilir, Bozkurt adında yabancı bir yazara ait olan kitapta Atatürk'ten bahsedilirken alenen hakaret içeren ifadeler kullanılmıştır. Ancak hakaret de edilse Atatürk'ün başarılarının da hakkı verilmiştir. Kısacası kuyruk acısıyla yazılan o kitapta bile hakaret var ancak gerçekler saptırılmamıştı.

Bütçesi geniş, özel efektleri bol ama içeriği hatalı bir film izlemek isteyenler için ideal bir film.

 
Toplam blog
: 352
: 2915
Kayıt tarihi
: 05.06.10
 
 

Jack Amca, düşünsel dünyasındaki gelişmeleri dışa vurmak niyetiyle başladığı yazı yazma sevdasına..