Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Haziran '13

     
    Kategori
    Doğal Hayat
     

    Müstakil yaşam gibisi yok

    Müstakil yaşam gibisi yok
     

    Var Mısın Yok Musun?


    Doğayı sevmeyen bir insan olabilir mi? Hepimiz doğanın ta kendisiyiz, doğanın bir parçasıyız ve doğayla başbaşa kaldığımızda özümüze dönüyoruz. Stres, dert, yoğun düşünceler, sıkıntılar eriyor doğanın içindeyken, kendimizi doğaya bıraktığımızda. Sonra eve dönüş yolculuğu ve kısa süreli bu rüyadan taştan yapılmış milyonlarca apartmanların içinde yer alan milyonlarca dairesinden birine gidiyoruz. "Evim" dediğimiz bu yere. Etrafımıza baktığımızda her zaman bir taş yığını. "Evlerimiz" dediğimiz, bir ömrümüzü verdiğimiz (20 yıllık bir mortgage kredisi) bu değerli yerlerin bir araya geldiği tabloya taş yığını adını veriyorum.

    Burası İstanbul. Türkiye'deki önde gelen bahsettiğim tablo örneği. Bu bir problem değil. Çünkü her bir problemin bir çözümü vardır. Buna çözüm yok. Bu insanlığın medeniyetin kabullendiği ister istemeden benimsediği bir "çıkış yok" tablosu. Nitekim 1000'de 1'imiz için bir çıkış yolu olabilir. Ülke nüfusuna uyguladığımızda bu oranı küçümsememek lazım. Nedir bu çıkış yolu?

    Müstakil yaşam grupları oluşturacaksınız kendi aranızda kendi çabanızla. Bu gruplar 10 veya 30 aileden oluşabilir. Yaşamak istediğiniz şehir belirlendikten sonra yeterli büyüklükte ve oldukça iyi bir imar oranlı bir arsayı satın alıp resimde gördüğünüz tarzda müstakil evlerinizi 2 ay içinde inşa edip doğal yaşam içinde müstakil yaşamınıza başlarsınız. Bu evler çelik konstrüksiyon olup, ahşap kaplama, iç-dış zemin ahşap ve ev içindeki bölmeler alçıpan'dır. Sağlıklı, uzun ömürlü, dayanıklı müstakil yaşam projelerine ait örnek resim galerisi için Kutu Evler adresini inceleyebilirsiniz.

    Doğal ve özel yaşamı seven herkese müstakil yaşam için bol şanslar!

     

     
    Toplam blog
    : 1
    : 469
    Kayıt tarihi
    : 02.06.13
     
     

    20011 Endüstriyel Tasarım mezunuyum.  İnternet tutkunuyum. İnterneti seviyorum.  Özgür ve güv..

     
     
     
     
    Toplam blog
    : 1
    : 469
    Kayıt tarihi
    : 02.06.13
     
     

    20011 Endüstriyel Tasarım mezunuyum.  İnternet tutkunuyum. İnterneti seviyorum.  Özgür ve güv..