Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Haziran '08

 
Kategori
Türkiye Ekonomisi
 

Müşteriler...

Müşteriler...
 

Ticaretin belli kuralları vardır!..

Örneğin; Müşteri hizmet bekler, iyi hizmet görürse, aynı işyerine ikinci kere uğrar. Yok iyi hizmet görmezse bir daha uğramaz(!)

Hele, hele birde kazıklanmaya kalkılırsa, o semtten bile geçmez. Sen; fiyatların üzerine istediğin gibi karpayı, masraf koyarsan, o müşteri bir daha senin işyerine niye gelsin!..

İllahi senden almak zorunda kalırsa da. Elindeki imkanları sonuna kadar zorlayıp, elindeki ile yeterince idare etmeye çalışır.

Her işyeri sahibi elindeki müşterinin kıymetini bilmek zorunda ve müşterisi ile iyi diyolok kurmak zorundadır. Yoksa müşterilerini bir, bir kaybeder. Sen müşteri çekmek için yeterince promosyon koysan bile, yine müşteri çekemezsin.

Eğer karpayını iyice azaltıp, müşteriye iyi davranır, istediğin gibi mamulüne zam yapmazsan, müşteriyi tutar ve sürümden kazanırsın!..

Maliye Bakanı Kemal UNAKITAN Otomotiv Sanayicileri Derneğinin 34. olağan Genel Kurulunda yaptığı konuşmada ne diyor:Sizler; Maliye Bakanlığının en iyi müşterisisiniz, tıpkı Yediveren Gülleri gibi, sizden istediğim gibi vergiyi alıyorum. O nedenle sizlere büyük önem veriyoruz, sizler bu ekonomiye çok şeyler katıyorsunuz, diyerek, teşekkürlerini ve taktirlerini bildiriyor.

Nasıl bildirmesin ki(!) Türkiye'de satılan otomobillerden alınan KDV, ÖTV gibi verigilerin toplamı %117.1 e kadar ulaşıyor. Sonra istediğin zaman, istediğin gibi Özel Tüketim Vergisini artırabiliyorsun!.. Bu artışları yaparken, ne alanın ne de satanın bir sesi çıkmıyor. Satanın satışı düşüyor, alacak olanın alım gücü daha da düşüyor ve almak istediğini bir süre daha ertelemek zorunda kalıyor.

Otomotiv Sanayicileri Derneği Genel Kurulunda, Maliye Bakanı Kemal UNAKITAN'dan vergilerin AB ölçülerine çekilmesi isteniyor. Maliye Bakanının yaptığı araştırmada; AB ülkelerinde verginin toplamda %18 civarında olduğu görülüyor ve vergileri düşüremeyiz. Vergileri düşürürsek, gelir kaybına uğrar, sözde iş yaptırdığımız yandaş müteahit ve firmalara ödeme yapamayız(!)Eğer bize destek olacak, Demekorasi ve İnsan Hakları gibi AKP'nin lehine olan bir söylem ve uygulama varsa onları AB ülkelerinden alabiliriz, bu konularda onlardan yardım isteyebiliriz, Dışişleri Bakanımız tarafından, Türkiye'yi onlara şikayet bile edebiliriz, ancak Vergi konusuna gelince, AB olmaz. O yerli kalacak. vergilerimiz Hakiki Türk Malıdır(!) Herkes onu uymalı. Tıpkı yıllarca Yerli Sanayii koruyacağız diye, Yerli Malı Türkün Malı, herkes onu kullanmalı masalı gibi.

AB ülkelerinden Özel Tüketim vergisi alan ülkeler, Fransa %1, İspanya %7 ve Belçika %1 bizde ise %84 e kadar motor hacmine göre çıkabiliyor.

İşte çok başarılı ekonomi yönettiklerini ve uyguladıklarını söyleyen, 6 yıllık AKP iktidarının 6 yıllık bakanından seçmeler!..

daha önce de yazdığım Kolay Vergi Toplama isimli blok yazımda da bahsettiğim gibi... Ülkemizi yönettiklerini zannedenler, kazananlardan, kazancı oranında vergi almak yerine, Vergiyi Tabana Yayıyoruz, masalı ile Dolayılı Vergiler üzerinde istedikleri gibi oynayarak işin kolayına kaçıyorlar. Onlar işin kolayına kaçtıkça, esnaf ile müşteri arasında vergi vermeme pazarlığı başlıyor. Sonunda kazanan esnaf(fatura kesmiyerek) kaybeden tüketici oluyor. Tabi birde Maliye Bakanı Kemal UNAKITAN (Pardon Türkiye Cumhuriyeti)Sonrada; ekonomide çok başarılı olduklarını, babalana, babalana ortada anlatıyorlar!..

Demiştikya, müşteri hizmet, güler yüz, tatlı dil görmek ister diye, göremeyince kaçar ve bir daha o semte bile uğramaz diye, bu gidişaatın yönü oraya doğru.

İktidar; bu ülkenin her kurum ve kuruluşu ile oynadığı gibi, tüm sistemi ile de oynuyor. Çıkartılan ve her nedense bir türlü uygulanamıyan kanunları uygulamak görevleri değilmiş gibi. İşleri güçleri ele geçiremediktleri kurumlar ile kavga etmek(!)

Eşit Gelir Dağılımı ve eşit Vergi sistemi(kazananın kazancına göre) ile herkese, bol kazanç ve mutluluk dileklerimle...
 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..