Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Mart '14

 
Kategori
İnternet
 

Müşterilerin gelmesini beklemeyin siz onlara gidin

Müşterilerin gelmesini beklemeyin siz onlara gidin
 

Pazarlama


Pazarlama yöntemlerinin akıl almak bir hızla ve yaratıcılıkla geliştiği, yaşamın bir hayli hızlı yaşandığı bir devride yaşıyoruz. Önemli bir haber birkaç saat sonra unutulup gidebiliyor çünkü gündem çok hızlı akıyor. Her şeyin bu kadar hızlı aktığı günümüz dünyasında elbette bu akışta internetin gücü ve yeri görmezden gelinemez. Eskiden gündemi gazetelerden takip ederken ve her zaman için eskimiş haberleri okurken bugün artık anında tüm dünyadaki olan bitenden haberdar olabiliyoruz. Aynı zamanda internet sayesinde kullanıcılar kendi içeriklerini paylaşma ve tüm dünya ile paylaşma gibi imkanlara da sahipler. Hatta denilebilir ki internet kullanımının geldiği noktaya baktığımız zaman en yoğun olarak alan kaplayan internet faaliyetlerin başında bu alanın; yani bilinen ismiyle sosyal medyanın geldiğini görüyoruz.

Facebook, Twitter, Instagram derken sosyal medya öyle bir hızlı yükselişe geçti ki artık klasik medyanın en önde gelen markaları bile insanlara ilk olarak sosyal medya hesapları ile ulaşabiliyorlar. Yani örnek vermek gerekirse bir tüketicinin gazete bayine gidip gazete alması yerine eğer başarılı bir sosyal imleme yapılabilse o gazetenin sosyal medya hesapları ile her gün kullanıcının cep telefonuna ulaşmasıdır sosyal medya.
Sosyal imleme yalnızca basının değil, interneti bir ticari olarak etkin biçimde kullanmak isteyen tüm girişimciler için de muazzam bir pazarda yer alma imkanı sunuyor.
İnternetten ticaret yapan her markayı yakından ilgilendiren SEO, bir çeşit reklamcılık çalışması olmakla birlikte klasik anlamda reklam kabul edilmemekte. Çünkü SEO’da emeğinizin ya da ödediğiniz üretin karşılığını almanızın garantisi yoktur. Ancak sosyal imleme bu konuda size daha çok yardımcı olabilir.

Üstelik SEO çalışmaları makale yazımı ve backlink gibi pek çok teknik bilgiye sahip olmayı da gerektirirken sosyal medyada markanızı var etmek için yapmanız gerekenler teknik bilgi gerektirmemekte; her seviye internet kullanıcısının üstesinden gelebileceği meselelerdir.
Siz de e-ticaret hayatında başarılı olmak istiyorsanız sosyal medyada varlık göstermenin gücünü keşfedin. Sosyal imleme ile tüketicilerin sizi bulmasını beklemeyin; yapacağınız her türlü kampanyadan ve markanız ile alakalı haberlerden aynı anda haberdar olsunlar.

 
Toplam blog
: 10
: 693
Kayıt tarihi
: 26.01.14
 
 

2006-2009 yılları arasında web sitesi tasarımı alanında çalıştı. Kurumsal ve bireysel olarak bu a..