Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ekim '16

 
Kategori
Güncel
 

Musul'un havası puslu!

Musul'un havası puslu!
 

Başkomutan İbadi ve kurmayları!!!


Musul'u DAEŞ'ten "kurtarma" harekatı başladı...Bir yamalı bohçayı andıran ABD önderliğindeki koalisyon güçleri Musul'u kurtarmak için abanıyorlar...

Bu bohçada herkes, her renk var...Amerika'nın hayır demediği bölgesel ve küresel tüm güçler Musul'u kurtarmak için yola düştü...Ne büyük bir alicenaplık, ne büyük bir kahramanlık!!!

Dünyanın jandarması Amerika, eline geçen, sözünü dinleyen herkesi attığı Musul'u kurtarma bohçasında bir tek Türkiye'yi istemiyor...Bohçadaki tüm güçleri cebinden çıkaracak Türkiye, Musul'un kurtarılışında istenmiyor!!

Eğer, Türkiye gibi bir askeri gücü istemiyorsan bunun iki nedeni olur:

Birincisi; niyetin Musul'u kurtarmak değil...Bohçaya doldurduğun tüm bölgesel güçleri DAEŞ'in önüne atıp parçalatmayı planlıyorsun.

İkincisi; aslında DAEŞ diye ciddi bir güç yok; sen bu yamalı bohçayla Musul'u kurtaracak ve böylece petrol alanındaki hakimiyetin ilan edeceksin.

Çünkü; eğer niyet gerçekten Musul'u DAEŞ gibi bir örgütten kurtarmak olsaydı, ABD ve uydusu İbadi'nin önce Türkiye'nin ayaklarına gelmesi beklenirdi...Öyle ya, poturu yamalı terör kuvvetlerinden bile yardım bekliyorsun da TSK gibi NATO'nun en büyük ikinci ordusundan niye istemiyorsun??

Musul'un havası gittikçe daha da puslanacak...Hayır, sadece DAEŞ'in şehrin çevresine kazdığı hendeklere doldurduğu petrolu ateşe vermesinden kaynaklanan pus değil bu...Esas itibariyle DAEŞ'in ne olduğu ve ABD ve şürekasının ne düşündüğü ile ilgili pus söz konusu olan.

Daha önce de yazmıştım...Dünyayı kasıp kavuran bir vahşi DAEŞ'ten söz edilmeye başlanalı beri, Irak coğrafyasında sayısı onu geçmeyen Toyota arabalarda manyak manyak gezen siyah bayraklı bir kaç serseriden başka bir şey görmedik...

Ortada adı var kendi yok bir DAEŞ vardı...Bütün Irak'ı bir haftada fetheden bu "ordu" nun tüm marifeti birkaç Batılı gazetecinin kellesini kesmesi ve bunları da videolara çekip dünyaya servis etmesiydi.

Tıpkı, Amerika, Saddam döneminde Irakı işgal için gelirken, Saddam'ın o büyük ordusunun buharlaşması gibi, DAEŞ birkaç Toyota ile tüm Irak'ı fethederken bugün Türkiye'ye babalanan İbadi'nin ordusu da tüm silahlarını bırakıp kaçmıştı Musuldan...

Şimdi aynı "kahraman" ordu, ABD'li ağbeylerinin akıl vermesiyle bir günde DAEŞ'e terkettikleri Musul'u usul usul fethetmek için savaşa giriştiler...Hem de yanlarında kesinlikle Türkiye'yi istemiyorlar.

Nasıl oldu da aradan geçen bir kaç yılda, bu IRAK ordusu bu kadar güçlendi ve önünden tavşanlar gibi kaçtıkları DAEŞ'i "ülkelerinden" atmak için yaman bir mücadeleye girişti??

DAEŞ mi yalandı; yoksa siz mi yalansınız!!

Bütün hesaplar yüz yıl önceki mantıktan gidiyor...O zaman misak-ı milli içerisinde olan Musul (ve Kerkük)u alavare dalavere ile bizden çalan uluslararası güç şimdi de bizi Musul'dan ırak tutmak için, tüm çapul takımını toplayıp Musul fethine çıkıyor!!

Bize attıkları kazık sadece Lozan'la kalmamıştı...Sonrasında da Irak'ı bizden öylesine ırak tutmuşlardı ki, Musul diyince biz dünyanın öteki ucunda bir yer sanır olmuştuk...Sınırlarımızdan bağırınca sesimizin duyulacağı yerler olduğu bize unutturulmuştu buraların...

Sanki, bu sun'i devlete IRAK ismini sırf bizden ırak olsun diye vermişlerdi...Gerek Sünni Saddam döneminde gerekse Şii Maliki ve İbadi döneminde Irak daima bizden ırak tutuldu; oysa dünyanın öbür ucundaki Amerika'ya çok yakındı...

Bugün, ABD mahreçli FETÖ'yü püskürtmüş; silah sanayini geliştirmiş ve içerde ekonomik ve siyasi istikrarını kurmuş bir Türkiye var ve bu Türkiye artık "Irak bize ırak" demiyor...Aksine, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ifadesiyle Irak bize çok yakın, diyor..

Musul ise zaten bizim...Yine Türkiye Cumhurbaşkanı'nın dediği gibi, bilmiyorlarsa tarih kitaplarını açıp okusunlar misak-ı milli ne demektir...

Musul'un puslu havasından petrol sömürmeyek isteyen Kurt'lar, Şiileri, "Kürtler"i kullanarak bunu yapmaya çalışsalar da buraların ezeli sahibi Türk'ler (Müslümanlar) bu defa bu puslu havayı dağıtmaya kararlı...

Türk, Türkmen, Kürt, Arap; Sünni, Şii kim varsa, ancak ve ancak Türkiye'nin yönetiminde ve gözetiminde huzur bulacaktır...ABD'ymiş, Fransız'mış bunlar gelip gider...Türkiye daima burada kalacaktır.

Bugün, ABD'ye güvenip Türkiye'ye uzak dur, diyenler yarın yeniden ayağımıza düşebilir...Zaten, Musul'dan DAEŞ çekilse de çekilmese de, Türkiye olmadan barış olmaz; huzur gelmez...

Musul'da bu puslu hava dağıldığında herşey ayan beyan ortaya çıkacak!

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..