Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Efsane FB 1907 Baterist Metin

http://blog.milliyet.com.tr/efsanefb1907

07 Kasım '16

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Mutfağa dair kulağa küpe tüyolar

Mutfağa dair kulağa küpe tüyolar
 

Mutfakta işe yarayabilecek öneriler, pratik bilgiler:

* Pasta ve kurabiyelerinizde kullanacağınız hindistan cevizini, 1 saat önceden bir miktar sütün içerisinde bekletirseniz, çok daha yumuşak ve lezzetli olacaktır...

* Yemek masanızın, üzerine konulan sert cisimlerden ya da sıcaktan dolayı bozulmaması için, çok ince polar veya elyaftan yapılan masa koruyucu örtüleri kullanabilirsiniz. Masa örtünüzün altına sereceğiniz bu koruyucu örtüler, masanızın ömrünü uzatacaktır...

* Kremanız sulu ise bir yumurta akı çırpıp ekleyin ve bir müddet buzdolabında bekletin. Koyu kıvama gelen kremanızı tatlı ve pastalarda kullanabilirsiniz...

* Mantı hazırlarken haşlama suyuna bir miktar et suyu veya et suyu tableti atarsanız ve servis ederken tabağa suyundan da 1-2 kaşık ilave ederseniz, daha farklı bir lezzet elde ettiğinizi göreceksiniz...

* Evde yaptığınız reçel ya da marmelatınız şekerlendiyse, limon suyu ilave ederek yeniden kaynatın. Limon suyunu, reçeli ocaktan indirmeye yakın eklemelisiniz...

* Dana eti jelatin açısından zengin ve yağsız olduğu için, ızgara gibi kuvvetli ısılar etin kuruyup sertleşmesine sebep olur. Bu yüzden dana etini kısık ateşte kendi suyuyla pişirirseniz, daha lezzetli olacaktır...

* Eğer buz kalıbı buzluğunuza yapışıyorsa, buz kalıbının altına mum sürün. Mum, buz kalıbının zemine yapışmasını engelleyecektir...

* Kuru soğanların filizlenerek tazeliğini kaybedip çürümesini istemiyorsanız, kese kâğıdına sardıktan sonra buzdolabının sebze bölümünde muhafaza edin. Bu şekilde soğanlarınızın ömrünü uzatmış olursunuz...

* Pandispanya pişireceğiniz kabın kenarlarını yağlamayın. Çünkü yağlanan kenarlar kaygan olacağı için malzeme aşağı kayar ve hamurun ortasının daha fazla kabarmasına sebep olur...

* Evde yaptığınız hamurun daha çok kabarmasını istiyorsanız, sıcak ortamda bekletmelisiniz. Bunun için; hamuru koyduğunuz kabı, içerisinde kaynar su olan başka bir kabın içerisinde bekletebilirsiniz...

* Yaş mayayı buzdolabında 0-4 derecede saklamalısınız. Ayrıca maya çabuk koku çeken bir gıda maddesi olduğu için iyi ambalajlayarak saklamak oldukça önemlidir...

* Reçel yaparken malzemelerin içerisine mutlaka bir miktar çubuk vanilya ekleyin. Şeker katkısı olmayan doğal çubuk vanilya, reçelinize harika bir koku ve lezzet verecektir. 

 
Toplam blog
: 1907
: 3759
Kayıt tarihi
: 28.07.07
 
 

03 Şubat 1967 İstanbul doğumlu, romantik bir müzisyenim işte... Müzik, bateri, spor, Fenerbahçe, ..