Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Efsane FB 1907 Baterist Metin

http://blog.milliyet.com.tr/efsanefb1907

09 Kasım '10

 
Kategori
Pratik Bilgiler
Okunma Sayısı
1664
 

Mutfak İçin Pratik Öneriler

Mutfak İçin Pratik Öneriler
 


& Yulaflı bisküvi için; yarım bardak su kaynatın. 2 bardak yulafı robotta çekerek un haline getirin. Yulaf ununu ve 2 kaşık buğday kepeğini suya karıştırın. Birkaç dakika yoğurun. Bardak yardımıyla yuvarlak biçimde kesip 190 derece fırında 40-50 dakika pişirin...


& Diyet muzlu puding için; 1 bardak esmer pirinci iyice haşlayın. Soğuduktan sonra içerisine 2 adet muz ve tarçın ilave ederek blender ile 2-3 dakika karıştırın. Karışımı kâselere alıp buzdolabında 1 saat kadar bekletin ve hindistan cevizi ile süsleyerek servis yapın...


& Cevizli yeşil salata için; 1 diş sarımsak, 1 kaşık zeytinyağı, 1 çay kaşığı kekik, yarım limon suyu ve tuzu karıştırın. 1 demet Akdeniz yeşilliğini doğrayın. Üzerine 1 kırmızı elma dilimleyin ve yarım çay bardağı ceviz içi serpin. Sosu ilave ederek servis yapabilirsiniz...


& Pratik biber turşusu için; 2 bardak sirke ve 2 bardak suyu kaynatın. Yarım kilo sivri biberi bu suya ilave edin ve biberler sararana kadar haşlayın. Biberleri cam kavanoza alıp içerisine rendelenmiş 5 diş sarımsak ve sirkeli suyu ekleyip 1 gece buzdolabında bekletin...


& Sebzeli krep için; 2 bardak süt, 3 yumurta ve 1 bardak unu çırpın. 1 kepçe kadar alarak tavada pişirin. 5 mantar, 2 çarliston ve kırmızı biberi kızgın tavada 5 dakika soteleyin. Kaşar peyniri ve maydanoz ekleyin. Karışımı kreplerin içerisine koyun ve rulo yaparak servis edin...


& Domates pilakisi için; 1 adet iri doğranmış soğan ve 5 diş sarımsağı yağda kavurun. İçerisine 5 adet iri doğranmış domates, yarım bardak pirinç, yarım demet maydanoz, yarım limon suyu, 1 kaşık şeker ve tuzu ilave ederek kısık ateşte pişirin. Soğutup servis yapabilirsiniz...


& Mısır unlu sucuk köftesi için; 1 kangal sucuğu küçük küçük doğrayın. İçerisine mısır unu, sıcak su ve tuz ekleyip köfte kıvamına gelene kadar yoğurun. Karışımı köfte şekline getirerek kızgın yağda kızartın...


& Patatesli ekmek için; 4 patatesi rendeleyin, içerisine 1 bardak yoğurt, 1 çay kaşığı sıvı yağ, 3 bardak un, kabartma tozu, karabiber, pul biber ve tuz ekleyerek karıştırın. Tepsiye döküp 200 derece fırında 30 dakika pişirin...


& Portakallı pırasa için; 1 kilo pırasa ve 2 adet havucu doğrayın. Üzerine 2 kaşık pirinç, 1 limon suyu, 1 çay bardağı zeytinyağı, 1 portakal suyu ve rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyin. Orta ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirin...


& Domates böreği için; 1 kilo domatesin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın. İçerisine 4 yumurta, 4 adet ıslatılmış ekmek içi, yarım demet maydanoz, 1 bardak beyaz peynir, karabiber, kırmızı biber ve tuz ekleyip karıştırın. Yağlanmış tepsiye dökerek 180 derece fırında pişirin...


& Kahve lekesini çıkartmak için, 1 bardak ılık suya 1 çay kaşığı bulaşık deterjanı karıştırın ve leke olan bölgeye uygulayın. Lekenin çok kolay çıktığını göreceksiniz.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

Benim ilgi alanım dahilindee, özellikle resimdeki türlerin tüketimi :) Sevgiler.

Baterist Kızı Melisa 
 14.11.2010 18:04
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 1907
Toplam yorum
: 4304
Toplam mesaj
: 437
Ort. okunma sayısı
: 3677
Kayıt tarihi
: 28.07.07
 
 

03 Şubat 1967 İstanbul doğumlu, romantik bir müzisyenim işte... Müzik, bateri, spor, Fenerbahçe, ..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster