Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Efsane FB 1907 Baterist Metin

http://blog.milliyet.com.tr/efsanefb1907

09 Kasım '10

 
Kategori
Pratik Bilgiler
 

Mutfak İçin Pratik Öneriler

Mutfak İçin Pratik Öneriler
 


& Yulaflı bisküvi için; yarım bardak su kaynatın. 2 bardak yulafı robotta çekerek un haline getirin. Yulaf ununu ve 2 kaşık buğday kepeğini suya karıştırın. Birkaç dakika yoğurun. Bardak yardımıyla yuvarlak biçimde kesip 190 derece fırında 40-50 dakika pişirin...


& Diyet muzlu puding için; 1 bardak esmer pirinci iyice haşlayın. Soğuduktan sonra içerisine 2 adet muz ve tarçın ilave ederek blender ile 2-3 dakika karıştırın. Karışımı kâselere alıp buzdolabında 1 saat kadar bekletin ve hindistan cevizi ile süsleyerek servis yapın...


& Cevizli yeşil salata için; 1 diş sarımsak, 1 kaşık zeytinyağı, 1 çay kaşığı kekik, yarım limon suyu ve tuzu karıştırın. 1 demet Akdeniz yeşilliğini doğrayın. Üzerine 1 kırmızı elma dilimleyin ve yarım çay bardağı ceviz içi serpin. Sosu ilave ederek servis yapabilirsiniz...


& Pratik biber turşusu için; 2 bardak sirke ve 2 bardak suyu kaynatın. Yarım kilo sivri biberi bu suya ilave edin ve biberler sararana kadar haşlayın. Biberleri cam kavanoza alıp içerisine rendelenmiş 5 diş sarımsak ve sirkeli suyu ekleyip 1 gece buzdolabında bekletin...


& Sebzeli krep için; 2 bardak süt, 3 yumurta ve 1 bardak unu çırpın. 1 kepçe kadar alarak tavada pişirin. 5 mantar, 2 çarliston ve kırmızı biberi kızgın tavada 5 dakika soteleyin. Kaşar peyniri ve maydanoz ekleyin. Karışımı kreplerin içerisine koyun ve rulo yaparak servis edin...


& Domates pilakisi için; 1 adet iri doğranmış soğan ve 5 diş sarımsağı yağda kavurun. İçerisine 5 adet iri doğranmış domates, yarım bardak pirinç, yarım demet maydanoz, yarım limon suyu, 1 kaşık şeker ve tuzu ilave ederek kısık ateşte pişirin. Soğutup servis yapabilirsiniz...


& Mısır unlu sucuk köftesi için; 1 kangal sucuğu küçük küçük doğrayın. İçerisine mısır unu, sıcak su ve tuz ekleyip köfte kıvamına gelene kadar yoğurun. Karışımı köfte şekline getirerek kızgın yağda kızartın...


& Patatesli ekmek için; 4 patatesi rendeleyin, içerisine 1 bardak yoğurt, 1 çay kaşığı sıvı yağ, 3 bardak un, kabartma tozu, karabiber, pul biber ve tuz ekleyerek karıştırın. Tepsiye döküp 200 derece fırında 30 dakika pişirin...


& Portakallı pırasa için; 1 kilo pırasa ve 2 adet havucu doğrayın. Üzerine 2 kaşık pirinç, 1 limon suyu, 1 çay bardağı zeytinyağı, 1 portakal suyu ve rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyin. Orta ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirin...


& Domates böreği için; 1 kilo domatesin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın. İçerisine 4 yumurta, 4 adet ıslatılmış ekmek içi, yarım demet maydanoz, 1 bardak beyaz peynir, karabiber, kırmızı biber ve tuz ekleyip karıştırın. Yağlanmış tepsiye dökerek 180 derece fırında pişirin...


& Kahve lekesini çıkartmak için, 1 bardak ılık suya 1 çay kaşığı bulaşık deterjanı karıştırın ve leke olan bölgeye uygulayın. Lekenin çok kolay çıktığını göreceksiniz.

 
Toplam blog
: 1907
: 3759
Kayıt tarihi
: 28.07.07
 
 

03 Şubat 1967 İstanbul doğumlu, romantik bir müzisyenim işte... Müzik, bateri, spor, Fenerbahçe, ..