Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Efsane FB 1907 Baterist Metin

http://blog.milliyet.com.tr/efsanefb1907

30 Kasım '10

 
Kategori
Pratik Bilgiler
Okunma Sayısı
1260
 

Mutfak Sanatı Üzerine Leziz Bilgiler

Mutfak Sanatı Üzerine Leziz Bilgiler
 


& Çilekli milkshake için; 200 gram çileği doğrayıp 400 mililitre soğuk süt ve 2 çay kaşığı pekmezle beraber mikserde 1 dakika süreyle karıştırın. Hemen servis yapabilirsiniz. Bu tarifi çilek yerine muz ve frambuazla da hazırlayabilirsiniz...


& Maydanozlu ekmek için; 1 kâse rendelenmiş kaşar, yarım demet maydanoz, 2 yumurta, 1 doğranmış domates, 1 tatlı kaşığı zeytin ezmesi, tuz ve karabiberi karıştırın. Dilim ekmeklerin üzerine bu karışımı sürün. Üzerine kaşar peyniri koyarak, fırında üzeri kızarana kadar pişirin...


& Yuvarlak ve ince olarak kesilmiş portakal ve limon dilimlerini güneşte kurutarak renkli bir ipe dizin. Aralarına dilerseniz renkli boncuklar da ekleyeceğiniz bu süsleri mutfak duvarınıza ya da balkonunuza asabilirsiniz...


& Zeytinleri cam bir kavanoza koyup üzerine çıkacak kadar zeytinyağı ilave edin. İçerisine 6-7 diş sarımsak ve biraz kekik ekleyerek 8 gün bekletin. Bu şekilde zeytinlerinizin daha lezzetli olduğunu göreceksiniz. Ayrıca kalan sosu da salatalarınızda kullanabilirsiniz...


& Kayısılı parfe için; 1.5 yemek kaşığı tereyağını eritin. 2.5 bardak kayısı suyu, 2 yemek kaşığı nişasta ve 1 paket vanilya ekleyerek koyulaşana kadar pişirin. Kâselere paylaştırın ve soğuyunca kâseleri bir tabağa ters çevirip kayısı parçalarıyla süsleyin...


& Mercimek pilavı için, 1.5 yemek kaşığı tereyağını eriterek, 3.5 bardak su ve tuz ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynayan suya 2 bardak pirinç ve 1 bardak haşlanmış yeşil mercimek ilave edin. Orta ateşte pilav suyunu çekene kadar pişirin. 10 dakika demlendikten sonra servis yapın...


& Havuçlu kabak salatası için, 3 adet havuç ve 1 adet kabağı rendeleyin. Ayrı tavalarda sıvı yağ ekleyerek 10 dakika soteleyin. Soğuduktan sonra 2 diş sarımsak, 1 çay bardağı ceviz, 1 çay bardağı süzme yoğurt, 1 kaşık sirke, tuz ve kırmızı biber ilave edip karıştırarak servis yapın...


& Armut tatlısı için; 4 adet armudu soyup, 2 bardak nar suyu, 1 bardak su ve 1 bardak şekeri tencereye koyun. Kaynayınca armutları içerisine yerleştirin. Tarçın ve karanfil ekleyip orta ateşte 15-20 dakika pişirin. Dondurma ile servis yapabilirsiniz...


& Kuzu etinin kokusunu marine ederek giderebilirsiniz. Eti kemiksiz parçalara ayırıp (1 kilo için) 3 diş sarımsağı ezin, 1 su bardağı süt, yarım çay bardağı zeytinyağı, 2 dal biberiye ve 2 dal taze kekik içerisinde 1 gün süreyle bekletin...


& Rokalı ekmek hazırlamak için; yarım demet roka, 3 diş sarımsak, 1 tatlı kaşığı kırmızı biber, tuz ve 2 çorba kaşığı zeytinyağını robotta püre haline getirin. Bu karışımı ekmek dilimlerinin üzerine sürüp 200 derecelik fırında 5 dakika pişirerek sıcak servis yapın...


& Ağzı dar olan şişe ve kavanozları temizlemek için, şişenin içerisine bir miktar bulaşık deterjanı, bir kaşık pirinç ve biraz su ekleyip çalkalayın. Bu şekilde daha kolay temizlendiğini göreceksiniz.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

Benim uzmanlık alanım, yani niyet olarakk :) Sevgiler.

Baterist Kızı Melisa 
 05.12.2010 18:24
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 1907
Toplam yorum
: 4304
Toplam mesaj
: 437
Ort. okunma sayısı
: 3673
Kayıt tarihi
: 28.07.07
 
 

03 Şubat 1967 İstanbul doğumlu, romantik bir müzisyenim işte... Müzik, bateri, spor, Fenerbahçe, ..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster