- Kategori
- Pratik Bilgiler
Mutfak Sanatı Üzerine Leziz Bilgiler
& Çilekli milkshake için; 200 gram çileği doğrayıp 400 mililitre soğuk süt ve 2 çay kaşığı pekmezle beraber mikserde 1 dakika süreyle karıştırın. Hemen servis yapabilirsiniz. Bu tarifi çilek yerine muz ve frambuazla da hazırlayabilirsiniz...
& Maydanozlu ekmek için; 1 kâse rendelenmiş kaşar, yarım demet maydanoz, 2 yumurta, 1 doğranmış domates, 1 tatlı kaşığı zeytin ezmesi, tuz ve karabiberi karıştırın. Dilim ekmeklerin üzerine bu karışımı sürün. Üzerine kaşar peyniri koyarak, fırında üzeri kızarana kadar pişirin...
& Yuvarlak ve ince olarak kesilmiş portakal ve limon dilimlerini güneşte kurutarak renkli bir ipe dizin. Aralarına dilerseniz renkli boncuklar da ekleyeceğiniz bu süsleri mutfak duvarınıza ya da balkonunuza asabilirsiniz...
& Zeytinleri cam bir kavanoza koyup üzerine çıkacak kadar zeytinyağı ilave edin. İçerisine 6-7 diş sarımsak ve biraz kekik ekleyerek 8 gün bekletin. Bu şekilde zeytinlerinizin daha lezzetli olduğunu göreceksiniz. Ayrıca kalan sosu da salatalarınızda kullanabilirsiniz...
& Kayısılı parfe için; 1.5 yemek kaşığı tereyağını eritin. 2.5 bardak kayısı suyu, 2 yemek kaşığı nişasta ve 1 paket vanilya ekleyerek koyulaşana kadar pişirin. Kâselere paylaştırın ve soğuyunca kâseleri bir tabağa ters çevirip kayısı parçalarıyla süsleyin...
& Mercimek pilavı için, 1.5 yemek kaşığı tereyağını eriterek, 3.5 bardak su ve tuz ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynayan suya 2 bardak pirinç ve 1 bardak haşlanmış yeşil mercimek ilave edin. Orta ateşte pilav suyunu çekene kadar pişirin. 10 dakika demlendikten sonra servis yapın...
& Havuçlu kabak salatası için, 3 adet havuç ve 1 adet kabağı rendeleyin. Ayrı tavalarda sıvı yağ ekleyerek 10 dakika soteleyin. Soğuduktan sonra 2 diş sarımsak, 1 çay bardağı ceviz, 1 çay bardağı süzme yoğurt, 1 kaşık sirke, tuz ve kırmızı biber ilave edip karıştırarak servis yapın...
& Armut tatlısı için; 4 adet armudu soyup, 2 bardak nar suyu, 1 bardak su ve 1 bardak şekeri tencereye koyun. Kaynayınca armutları içerisine yerleştirin. Tarçın ve karanfil ekleyip orta ateşte 15-20 dakika pişirin. Dondurma ile servis yapabilirsiniz...
& Kuzu etinin kokusunu marine ederek giderebilirsiniz. Eti kemiksiz parçalara ayırıp (1 kilo için) 3 diş sarımsağı ezin, 1 su bardağı süt, yarım çay bardağı zeytinyağı, 2 dal biberiye ve 2 dal taze kekik içerisinde 1 gün süreyle bekletin...
& Rokalı ekmek hazırlamak için; yarım demet roka, 3 diş sarımsak, 1 tatlı kaşığı kırmızı biber, tuz ve 2 çorba kaşığı zeytinyağını robotta püre haline getirin. Bu karışımı ekmek dilimlerinin üzerine sürüp 200 derecelik fırında 5 dakika pişirerek sıcak servis yapın...
& Ağzı dar olan şişe ve kavanozları temizlemek için, şişenin içerisine bir miktar bulaşık deterjanı, bir kaşık pirinç ve biraz su ekleyip çalkalayın. Bu şekilde daha kolay temizlendiğini göreceksiniz.