Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Efsane FB 1907 Baterist Metin

http://blog.milliyet.com.tr/efsanefb1907

30 Kasım '10

 
Kategori
Pratik Bilgiler
 

Mutfak Sanatı Üzerine Leziz Bilgiler

Mutfak Sanatı Üzerine Leziz Bilgiler
 


& Çilekli milkshake için; 200 gram çileği doğrayıp 400 mililitre soğuk süt ve 2 çay kaşığı pekmezle beraber mikserde 1 dakika süreyle karıştırın. Hemen servis yapabilirsiniz. Bu tarifi çilek yerine muz ve frambuazla da hazırlayabilirsiniz...


& Maydanozlu ekmek için; 1 kâse rendelenmiş kaşar, yarım demet maydanoz, 2 yumurta, 1 doğranmış domates, 1 tatlı kaşığı zeytin ezmesi, tuz ve karabiberi karıştırın. Dilim ekmeklerin üzerine bu karışımı sürün. Üzerine kaşar peyniri koyarak, fırında üzeri kızarana kadar pişirin...


& Yuvarlak ve ince olarak kesilmiş portakal ve limon dilimlerini güneşte kurutarak renkli bir ipe dizin. Aralarına dilerseniz renkli boncuklar da ekleyeceğiniz bu süsleri mutfak duvarınıza ya da balkonunuza asabilirsiniz...


& Zeytinleri cam bir kavanoza koyup üzerine çıkacak kadar zeytinyağı ilave edin. İçerisine 6-7 diş sarımsak ve biraz kekik ekleyerek 8 gün bekletin. Bu şekilde zeytinlerinizin daha lezzetli olduğunu göreceksiniz. Ayrıca kalan sosu da salatalarınızda kullanabilirsiniz...


& Kayısılı parfe için; 1.5 yemek kaşığı tereyağını eritin. 2.5 bardak kayısı suyu, 2 yemek kaşığı nişasta ve 1 paket vanilya ekleyerek koyulaşana kadar pişirin. Kâselere paylaştırın ve soğuyunca kâseleri bir tabağa ters çevirip kayısı parçalarıyla süsleyin...


& Mercimek pilavı için, 1.5 yemek kaşığı tereyağını eriterek, 3.5 bardak su ve tuz ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynayan suya 2 bardak pirinç ve 1 bardak haşlanmış yeşil mercimek ilave edin. Orta ateşte pilav suyunu çekene kadar pişirin. 10 dakika demlendikten sonra servis yapın...


& Havuçlu kabak salatası için, 3 adet havuç ve 1 adet kabağı rendeleyin. Ayrı tavalarda sıvı yağ ekleyerek 10 dakika soteleyin. Soğuduktan sonra 2 diş sarımsak, 1 çay bardağı ceviz, 1 çay bardağı süzme yoğurt, 1 kaşık sirke, tuz ve kırmızı biber ilave edip karıştırarak servis yapın...


& Armut tatlısı için; 4 adet armudu soyup, 2 bardak nar suyu, 1 bardak su ve 1 bardak şekeri tencereye koyun. Kaynayınca armutları içerisine yerleştirin. Tarçın ve karanfil ekleyip orta ateşte 15-20 dakika pişirin. Dondurma ile servis yapabilirsiniz...


& Kuzu etinin kokusunu marine ederek giderebilirsiniz. Eti kemiksiz parçalara ayırıp (1 kilo için) 3 diş sarımsağı ezin, 1 su bardağı süt, yarım çay bardağı zeytinyağı, 2 dal biberiye ve 2 dal taze kekik içerisinde 1 gün süreyle bekletin...


& Rokalı ekmek hazırlamak için; yarım demet roka, 3 diş sarımsak, 1 tatlı kaşığı kırmızı biber, tuz ve 2 çorba kaşığı zeytinyağını robotta püre haline getirin. Bu karışımı ekmek dilimlerinin üzerine sürüp 200 derecelik fırında 5 dakika pişirerek sıcak servis yapın...


& Ağzı dar olan şişe ve kavanozları temizlemek için, şişenin içerisine bir miktar bulaşık deterjanı, bir kaşık pirinç ve biraz su ekleyip çalkalayın. Bu şekilde daha kolay temizlendiğini göreceksiniz.

 
Toplam blog
: 1907
: 3759
Kayıt tarihi
: 28.07.07
 
 

03 Şubat 1967 İstanbul doğumlu, romantik bir müzisyenim işte... Müzik, bateri, spor, Fenerbahçe, ..