Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Temmuz '06

 
Kategori
Yeni Ürünler
 

Mutfakta robot var!

Mutfakta robot var!
 

1959 yılının Temmuz ayında ABD Başkan Yardımcısı Nixon ülkesinin maddi ve teknolojik kazanımlarıyla ilgili bir sergi açılışı için Moskova’ya gider. Tac Mahal adı verilen serginin en çok ilgi gören bölümü ortalama gelire sahip bir Amerikalı işçinin nasıl bir evde yaşadığını gösteren ev modeli olur. Evin içinde yok yoktur. Evin oturma odasında televizyon, merkezî ısıtma, mutfakta bulaşık makinesi, çamaşır kurutma makinesi bir de buzdolabı bulunmaktadır. Nixon’la birlikte sergiyi gezen Kuruşçev, mutfağa vardıklarında Nixon’a elektrikli bir limon sıkacağını işaret ederek aklı başında bir insanın bu kadar “aptalca bir ev aleti” edinmek istemeyeceğini söyler. Nixon’un cevabı “Kadınların daha az çalışmalarını sağlayacak her şey faydalıdır.” olur. Bu sözleri duyunca daha da hiddetlenen Kuruşçev, “Biz sizin kapitalist sistemde yaptığınız gibi kadınlara işçi muamelesi yapmıyoruz.” olur. Aradan çok fazla yıl geçmez, ama devir değişir. Rusya’da da kadınlar ekonomik nedenle çalışma hayatına katılırlar. Kuruşçev’in aptallık olarak gördüğü elektrikli ev aletleri Rus kadınların mutfakta vazgeçilmezi olur.


Gelmişken global ekonomi rüzgarı yönünü fazla değiştirmez. Bu sefer bizim ellerde de esmeye başlar. Tek maaşla evler geçinemeyince bizde de okumuş, okumamış eli iş tutabilen çoğu kadın, çalışma hayatına atılmak zorunda kalır. Eskiden rüyası Zetina dikiş makinesi olan kızlarımız artık evde dikiş dikecek zaman bulamazlar. Ev, iş, eş ve çocuk arasında sıkışıp kalmışken bazılarının imdadına eşi değil, ama elektrikli ev aletleri koşar. O gün bu gündür çalışıp evine ayıracak zamanı olamayan bayanların ve bekarların en büyük yardımcısıdır elektrikli ev aletleri. Eskiden bir iki marka robot çeşidi vardı. Şimdi ise ekmek yapma makinesi, kabuk soyma, vakumlama, kurutma, fritözler, mutfak robotları, buharlı buharsız ütü, yoğurt yapma makinesi, ekmek kızartma makinesi, tost makinesi, mini süpürge, mikrodalga fırın, yumurta pişirme makinesi, elektronik mutfak tartısı, kahve öğütme makinesi diye liste uzayıp gidiyor.


Dürüm yapan makine, iz bırakmayan ütü...

Evde yapılan ekmeğin keyfi de bir başka

Özellikle son yıllarda çok farklı çeşit ve içerikte ekmekler satılıyor. Bu ekmekleri evde yapmak isterseniz artık işiniz çok kolay. Çünkü artık bu ekmek yapma makinelerinin birçok fiyat ve marka alternatifi var. Sadece pişirmekle kalmıyorlar, hamurunu da kendileri yoğuruyorlar.

Severin marka ekmek pişirme makinesi ekmek dışında pizza ve çörek hamuru yoğuruyor. Ayrıca ekmek, kek ve marmelât da yapabiliyorsunuz. İki kişilik aileler için değişik boy ve ebatları bulunuyor.. Türkiye ithalatçısı ise Turkuaz Uluslararası Pazarlama. Satış fiyatları 200-350 YTL arasında değişiyor. Garanti süresi ise 2 yıl.

Breville ekmek pişirme makinesi ise yine ekmek dışında reçel, kek ve erişte hamuru yapabilme özelliğine sahip; ev ve Cafeler için ayrı boyları bulunuyor. Breville’yi Türkiye’ye getiren ise Sebamar. Satış fiyatları 175-375 arasında değişiyor. Ayrıca garanti süresinde problem yaratan, bozulan ürünlerde 1’e 1 ürün değiştirme hizmeti veriliyor. Garanti süresi ise 2 yıl.

Güveçte akıllanıp teknolojiye ayak uyduranlardan

Breville’in bu ürünü her çeşitten güveç, kuru fasulye, nohut, çorba, rosto için yavaş yavaş pişirme tekniğine göre geliştirilmiş. Akıllı siz olmadan da pişirebiliyor ve siz gelene kadar yemeğinizi sıcak tutuyor. İçi sıcak, gövdesi soğuk kalıyor, servis yapılabiliyor ve toprak kap. Garanti süresi 2 yıl. Satış fiyatı 160 YTL.

Yaz kış meyve ve sebze kurutmanın kolay bir yolu var

Yazın meyveleri kurutup kışın yemek isterseniz tek ve çok katlı olarak kullanılabilen 5 kurutma ızgarası ile Severin markası size bu fırsatı sunuyor. Satış fiyatı ise 177 YTL. Garanti süresi ise 2 yıl.

Siz hazırlayın, o korusun

Evde yaptığınız ve hava almasını istemediğiniz her şeyi ona bırakın o vakumlasın, yapıştırsın, kessin. Şimdi artık Severin’den vakum makinesi var. Satış fiyatı 213 YTL, garanti süresi ise 2 yıl.

Evde dürüm mü yapmak istiyorsunuz, onun için sorun değil

Arzum sizin için elektrikli tava geliştirmiş. Onun yapışmaz yüzeyi sayesinde pilav, yağsız krep, dürüm ve sebze ızgara yapabilmek artık çok kolay. Garanti süresi 3 yıl. Satış fiyatı ise 95,00 YTL.

Evde ızgara yapayım, aynı anda pilav da pişsin ortalık da kokmasın diyorsanız

Arzum-Alimente dumansız tencereli elektrikli ızgara ile bu isteğiniz anında gerçekleşiyor. Garanti süresi 3 yıl. Satış fiyatı ise 152,15 YTL.

Gömlek ütüleme derdi bitsin istiyor musunuz?

Siemens Dressman, ütü izleri olmadan düzelttiği gömleklerle kıyafette şıklığa önem verenlere eşsiz bir fırsat sunuyor. Yıkanmış gömlekler cihaza giydirildikten sonra değişik şekiller için bulunan 12 otomatik programla verilen sıcak hava sayesinde kırışıklıklar çabucak gideriliyor. Garanti süresi 2 yıl. Satış fiyatı ise 1.800 YTL

Hem kızartmayı hem de sosunu yapmak onun için bir zevk

Fritözlerin bilinen kızartma yapma özelliğinin dışında farklı soslar da yapabilen Profilo fondülü fritöz çikolatadan salata sosuna kadar istenilen birçok lezzeti kolayca hazırlama olanağı sunuyor. Garanti süresi 2 yıl. Satış fiyatı 47 YTL.

Evde kafe keyfi ister misiniz?

Kenwood Choco Latte ile sıcak çikolatadan capuccino’ya, cafe au lait’den irish coffee’ye kadar birbirinden lezzetli, sıcacık, bol köpüklü, çeşit çeşit sıcak & soğuk içecekler hazırlanabiliyor. Ürünle birlikte çok pratik tarif kitapçığı da hediye ediliyor. Kenwood’u Türkiye’ye ithal eden Ertek Elektrikli Ev Aletleri, satın aldığınız ürünlerin bozulması durumunda ürünü ev adresinizden alıyor, tamir edip evinize teslim ediyor. Garanti süresi 2 yıl. Satış fiyatı 199,90 YTL.

Yoğurt yapmayı bilmiyorsanız bırakın makinesi yapsın

Evde yoğurt yapmak isteyip bir türlü mayayı tutturamayanlar için cam kavanozda yoğurt yapmak çok kolay. Bu ürünler Severin ve Tefal markalarına ait. Garanti süreleri 2 yıl. Satış fiyatları ise Severin 59 YTL, Tefal ise 115 YTL.

Mutfakta ne iş olsa yaparım diyen biri var

Artisan Stand Mikser’in 20’den fazla aksesuvarlarıyla etten kıyma çekmek, sosis yapmak, tahıl öğütmek, hamur yoğurmak, makarna yapmak onun için adeta çocuk oyuncağı. Kitchen markası Türkiye’ye Esse tarafından ithal ediliyor. Garanti süresi 2 yıl. Satış fiyatı 850 YTL.

 
Toplam blog
: 25
: 1919
Kayıt tarihi
: 08.06.06
 
 

İstanbul’da doğdu. Anadolu Üniversitesi’nde İşletme Fakültesi’nden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniv..