Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Efsane FB 1907 Baterist Metin

http://blog.milliyet.com.tr/efsanefb1907

20 Aralık '17

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
1576
 

Mutfakta Yararlı Bilgi Salatası

Mutfakta Yararlı Bilgi Salatası
 


Bilinen var, bilinmeyen var; bilen var, bilmeyen var...


Mutfak aktivitesi içerikli pratik bilgiler, öneriler var...


İşte tüyolar, onlardan:


* Peynirlerinizi muhafaza ettiğiniz kabın içerisine 1 adet kesme şeker koyun. Kesme şeker nemi alacağı için peynirlerinizin uzun müddet dayanmasını ve küflenmemesini sağlar.


* Fırında yapacağınız tüm yemekleri yağlı kâğıt üzerinde pişirmeye çalışın. Çünkü yağlı kâğıt üzerinde yapılan yemekler kararmaz ve kendi buharıyla daha kolay ve daha sağlıklı pişer.


* Pişireceğiniz dana ciğerinin daha lezzetli olması için, pişirme işleminden yarım saat evvel ciğeri sütün içerisinde bekletin ve yıkamadan pişirin.


* Kuru fasulye veya nohut yemeği yaparken suyu fazla gelirse, içerisine bir miktar kırmızı mercimek atabilirsiniz. Mercimek suyun koyulaşmasını sağlarken yemeğinize de farklı bir lezzet katacaktır.


* Alüminyum kaplar ıspanak veya patates haşlarken kararma yapabilir. Aynı kapta elma kaynatırsanız, kabınız eski parlaklığını geri kazanacaktır.


* Çelik çaydanlığınızın içerisinde oluşan su lekelerini ve kireci temizlemek için, lekeli kısımları patates kabuğu ile ovabilirsiniz. Bu işlemden sonra nasıl parladığını göreceksiniz.


* Pilav ve makarnaları yeniden ısıtmak istediğinizde, ocak yerine fırında ısıtmayı tercih edebilirsiniz. Fırında ısıtılan pilav ve makarna kurumaz, dibi tutmaz ve ezilmez.


* Kırmızı etinizin daha çabuk pişmesini istiyorsanız içerisine bir miktar sirke katın. Sirke etinizin çabuk pişmesini sağlarken, daha yumuşak olmasına da yardımcı olur.


* Taze fasulyenin doğal rengini kaybetmemesi için kaynar tuzlu suda haşlayın. Daha sonra süzerek soğuk suda bir süre beklettikten sonra yemeklerinizde kullanabilirsiniz.


* Patlıcan ve kabak gibi yumuşak dokulu yiyecekleri kızartırken kıtır kıtır olmalarını istiyorsanız, una ve yumurtaya bulayarak kızartın. Eğer hemen tüketilmeyecekse bu yöntem sayesinde uzun süre yumuşamadan muhafaza edebilirsiniz.


* Tart hamuru yaparken hamura katacağınız tereyağı veya margarini önceden eritmeyin. Çünkü yağın tart hamuru pişerken erimesi, hamurun daha gevrek olmasını sağlar.


* Hazırladığınız kreplerin daha yumuşak olması için, malzemeleri çok fazla karıştırmamaya özen gösterin. Bunun için mikser yerine el çırpıcısı kullanmanız yerinde olur.

 

 

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 1907
Toplam yorum
: 4304
Toplam mesaj
: 437
Ort. okunma sayısı
: 2976
Kayıt tarihi
: 28.07.07
 
 

03 Şubat 1967 İstanbul doğumlu, romantik bir müzisyenim işte... Müzik, bateri, spor, Fenerbahçe, ..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster