Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Şubat '20

 
Kategori
Futbol
 

Müthiş Maç

Vodafone Park, dün gece Beşiktaş ile Trabzonspor arasında müthiş bir maça sahne oldu. Ortaya koydukları harika futbol ve mücadelelerinden ötürü iki takım oyuncularını da tebrik etmek gerekiyor.

Trabzonspor, ‘’ futbolda atanın ve tutanın iyi olacak ‘’ çıkarımını doğrularcasına bir oyun oynadı. Sörloth attı, Uğurcan tuttu ve Fırtına, böylesine zor bir deplasmandan bir puan çıkartmayı başardı.

Esasen maça Beşiktaş baskılı başladı. Ancak golü bulan konuk Trabzonspor oldu. Sörloth’un henüz maçın başında gelen bu golünden sonra da Beşiktaş baskısı sürdü. Siyah- beyazlılar özellikle Gökhan Gönül ve Lens ile sağ kanadı çok etkili kullandılar. Sturridge’nin hem hücum hem de savunmada hiçbir varlık gösterememesi de bunda etkili oldu. Hüseyin Çimşir’in ilk yarıda Sturridge ile Guilherme’nin yerlerini değiştirmesi de buna çözüm olmadı. Bunun üzerine Hüseyin Çimşir ikinci yarının başlarında Sturridge’in yerine savunma ağırlıklı Kamil Ahmet Çörekçi’yi sahaya sürdü. Ama yine de Kara Kartal’ın bunaltıcı ataklarını önleyemedi.

Gerçekten de Beşiktaş, Sörloth’un 5.dakikadaki golünden sonra Guilherme’nin ilk yarıdaki pozisyonu hariç maçı tamamen tek kaleye çevirdi. Ancak Trabzonspor kalecisi Uğurcan yaptığı harika kurtarışlarla takımını oyunda tutmayı başardı.

Kısacası maç uzun bir süre Beşiktaşlı oyuncular ile Trabzonspor kalecisi Uğurcan arasında geçti ve siyah- beyazlı futbolcular, Uğurcan’ın bütün çabasına rağmen 2-1 öne geçmeyi başardıkları gibi skoru daha da arttıracak pozisyonlar da buldular.

Trabzonspor ise yaklaşık olarak 70’den sonra yavaş yavaş oyunda yeniden etkinlik kazandı. Ekuban tam hazır olmamasına rağmen oyuna girdikten sonra bordo- mavililere önemli katkı yaptı. Nitekim Sörloth, 90+1’de bu oyuncunun mükemmel asistini yine güzel bir vuruşla ağlara göndererek takımına altın değerinde bir puan kazandırdı.

Sergen Yalçın’la birlikte çehre değiştiren Beşiktaş’ta futbolcular görevlerini ellerinden geldiğince iyi bir şekilde yerine getirdiler. Beğenmediğimiz Lens bile bu karşılaşmada başarılı bir performans sergiledi. Bu arada Boateng aşısının tutması da siyah- beyazlılar açısından ayrıca sevindirici bir olay. Elbette ligimizin Avrupa’ya göre düşük kalitesi de bu başarılı performansta etkili olan bir faktör. Ama Galatasaraylı Belhanda gibi hiçbir şey yapmayanları düşününce iyi niyetli bir şekilde terinin son damlasına kadar mücadele eden Boateng’i alkışlamadan edemiyor insan.

Bu arada Burak Yılmaz ‘da da ciddi bir gerileme var. Beşiktaş’ın ilk golünde asisti yapan Burak belki oyun anlamında çabalıyor ama skor üretemiyor. Diğer taraftan N'Koudou’dan da bundan daha iyisi bekleniyor.

Kısacası Beşiktaş, Trabzonspor karşısında başarılı bir futbol oynadı ve iyi mücadele etti. Ancak, tempolu ve istekli bir oyun ortaya koyan siyah- beyazlıların 2-1’den sonra yakaladıkları fırsatları değerlendirmeleri gerekirdi. Aynı şekilde geride de daha dikkatli olmalılardı. Ama onlar bir anlamda ‘’ maç bitti ‘’ havasına girdiler ve bunun bedelini de 90+1’de yedikleri golle ödediler.

Trabzonspor çok iyi bir takım. Lakin Beşiktaş karşısında uzun süre mahkum oynadılar. Elbette Nwaakaeme’nin eksikliği de kendisini hissettirdi. Ancak büyük takım refleksi göstermeyi başaran bordo- mavililer, böylesine zorlandıkları bir karşılaşmadan uzatma dakikalarında buldukları golle beraberlikle ayrılmayı başardılar.

Maçın iki kahramanı Uğurcan ve Sörloth’a ayrıca değinmek gerekiyor. Uğurcan müthiş bir yetenek. Genç Uğurcan’ı, Trabzonspor altyapısında kendisine emek harcayanları ve onu genç yaşta A takımın kalesine yerleştiren Ünal Karaman’ı tebrik ediyorum. Uğurcan’ı seneye bir büyük Avrupa kulübünün kadrosunda görebiliriz. Şimdiden yolun açık olsun genç adam…

Sörloth ise bence bu sezonun en iyi transferi. O, bir futbolcudan çok daha fazlası. Genç futbolcu şimdiden 19 gole ulaştı. İşte scout, transfer böyle olur. Sörloth’u da onu bulup getirenleri de tebrik ediyorum.

Tabii Sosa gibi bir virtüözü de es geçmemek gerekiyor…

Gecenin bir diğer başarılı ismi ise hakem Fırat Aydınus’tu. Ancak yardımcı hakemler birkaç önemli pozisyonda hatalı bayraklar kaldırdılar.

Sonuç olarak, Beşiktaş deplasmanından alınan bu bir puan Trabzonspor için gerçekten çok büyük önem taşıyor. Çünkü böyle maçlarda alınan puanlar şampiyonluk yarışında belirleyici oluyorlar. Bakalım bu sene çok farklı bir görüntü sergileyen bordo- mavililer, sezon sonunda özledikleri hedefe ulaşabilecekler mi?

Öte yandan şimdi gözler Fenerbahçe- Galatasaray derbisine çevrildi. Dilerim o karşılaşma da sadece futbolun konuşulduğu bir mücadeleye sahne olur…

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari/

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..