Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Haziran '06

 
Kategori
Futbol
 

Müthiş takas

Müthiş takas
 

Fenerbahçe'nin Ganalı yıldızı Stephan Appiah'in Dunya Kupası grup maçlarındaki üstün formu Real Madrid, Chelsea, Arsenal gibi devlerin istahini kabartmıştı. Ganalı yıldızın bu kuluplerin önerilerini geri çevirmesinden sonra dün akşam saatlerinde Real Madrid Kulubünden Fenerbahçe Kulübüne inanılmaz bir teklif geldi. Real Madrid, yaklaşık üç aydır Roberto Carlos ve Ronaldo'yu renklerine bağlamak için görüşmelerini sürdüren Fenerbahçe'ye Appiah'a karsilik Ronaldo ve Roberto Carlos'u önerdi.

Yonetim Kurulu Karisti

Gelen bu muthis oneri karsisinda ertesi gunku baskanlik seçimine ragmen olaganustu toplanan Fenerbahçe Yonetim Kurulunda farkli gorusler tartismalara yol açti. Yoneticilerden bir kismi bu oneriye sicak bakip, Brezilya´nin Dunka Kupasinin alip bu oyuncularin piyasasini arttirma ihtimalini one surup, bu takasin hemen bitirilmesini istedi. Bir kismi ise, Appiah´in suanda dunyanin en iyi ortasaha oyuncularindan biri oldugunu ve ustelik genç olmasi nedeniyle takasa karsi çikti. Bazi yoneticiler ise, Appiah´a karsilik, Ronaldo, Roberto Carlos arti 10 milyon euro karsiliginda bu takasin gerçeklesmesi gerektigini savundu.

Aziz Baskan Kararsiz

Real Madrid´den gelen ilginç oneri ve bu onerinin yonetim kurulunda tartismalara yer açmasi nedeni ile Aziz Yildirim tarafsiz kalmayi tercih etti ve bu oneriyi yeni gelecek olan teknik direktorun raporuna gore degerlendirmeyi oylamaya sundu. Baskanin ortada gorus bildirmesi sonucu farkli gorusler bildiren yonetim kurulu baskanin karari altinda birlesti. Bu muthis takasa yeni teknik direktorun raporu dogrultusunda karar verilecek.

Cuper Bitti, sali gunu Istabul´da

Bugune kadar Italyan Capello, Brezilyali Parreira, Scolari, Zico, Luxemburgo, Arjantinli Cuper ve Isveçli Eriksoon ile gorusen yonetim kurulu sonunda kararini verdi ve anlasmis oldugu Cuper´i basin onunde sov yapmak uzere Istanbul´a davet etti.

Bugune kadar Capello´nun R.Madrid´deki baskanlik seçimini beklemesi, Parreira, Scolari ve Eriksoon´un dunya kupasi nedeniyle takima katilmalarinin zaman alacak olmasi, Zico ve Luxemburgo´nun 100. yildaki agirligi tasiyabilecegine inanilmamasi nedeniyle teknik direktorunu belirleyemeyen Fenerbahçe sonunda kararini verdi.

Cuper Fenerbahçe´ye Hayran

Fenerbahçeli Yoneticilere Inter´in buyuk kulup oldugunu, ancak asla bir Juventus, Milan gibi buyuk kitlelere hitap eden, milyonlarin destekledigi bir takim olmadigini belirten ve tesislesmesi, taraftar grubu, profesyonel yonetimi ve yildiz oyunculariyla dunyanin sayili takimlari arasinda gosterilen Fenerbahçe´de, ozellikle de100. yilda çalismaktan buyuk heyecan duyacagini belirtti.

Luciano ve Anelka´yi Istemedi

Fenerbahçe´nin sinirli yabanci kontenjan hakki bulunmasi nedeniyle bu tercihlerin çok akilli kullanilmasini isteyen Cuper, Luciano ve Anelka´nin gonderilmesini istedi. Aurelio´nun ise, Turk oyuncu statusunde oynayacak olmasi halinde takimda tutulmasini istedi. Buna gore bu duruma gore 4 yeni yabanci almahakki olacak Fenerbahçe´de hareketli gunlerin yasanmasi bekleniyor. Bu isimlerden iki tanesinin daha onceden on anlasma yapilan Campbell ve R.Carlos olacagi Cuper´in de bu oyunculari istemesiyle kesinlesti. Kalan iki yabanci oyuncu hakkinin Fatih Tekke´nin transferinin gerçeklesmesi durumunda birinin forvete, bir digerinin ise savunmada Campbell´in yanina olmasi kararlastirildi. Fatih Tekke´de son dakikada puruz çikmasi durumunda ise, kalan iki yabanci oyuncu hakkida forvet mevkiinden yana kullanilacak.

Albayrak´tan Mesaj Var

Taraftar tepkisinden çekinen ve bu nedenle Fenerbahçe´nin Fatih Tekke´nin tranferi için onerdigi 7 milyon euro´luk teklife olumlu yada olumsuz yanit vermeyen Albayrak Fenerbahçe´ye mesaj gonderdi.

Avrupa´da Fatih ile ilgilenen kuluplerin en fazla 4 milyon euro vermesi ve bu oyuncunun sozlesmesinin gelecek sezon sona erecek olmasi nedeniyle Fatih Tekke´yi kulubun menfaatleri adina en iyi teklifi veren takima satma karari alan Trabzonspor Yonetim Kurulu, Cuma gunu oglen saatlerinde Fenerbahçe Kulubunu arayarak bu oyuncunun transferi hakkinda onumuzdeki hafta yeniden gorusme teklifinde bulundu. Fenerbahçe´nin 7 milyon euroluk teklifini yinelemesi halinde taraflarin anlasmasi gerekiyor. Fenerbahçe Fatih´e de yilligi 2,5 milyon eurodan 3 yillik sozlesme onerecek.

 
Toplam blog
: 7
: 868
Kayıt tarihi
: 16.06.06
 
 

1981 yılında İzmir'de doğdu. 2004 yılında Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nden mezun oldu. ..