Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Mart '13

 
Kategori
Güncel
 

Müthiş Vaad: Bizim iktidarımızda herkes ev sahibi olacak...

Müthiş Vaad: Bizim iktidarımızda herkes  ev sahibi olacak...
 

Şubat ayının başında gazetelerde TÜİK 2011 verileri ile ilgili çok ilginç bir bilgi vardı. Ülkede ev sahipliği oranı yüzde 67 imiş ve ev sahibi olanların oranında son yıllarda büyük bir artış yaşanıyormuş.

Türkiye'deki hane halkının %20'si tek katlı, %23.1'i ise 6 ve daha çok katlı konutta oturuyormuş. Evlerin %3'ünde banyo, %7,5'inde ise tuvalet yokmuş.

 
Gerçekten zaman değişiyor. Türkiye de bu değişen zamandan nasibini alıyor. Gecekondular eskiden tek katlıydı, sonra çok katlı gecekonduları, daha sonra kooperatif sistelerini ve en son olarak da TOKİ'leri gördük. Artık bundan sonra herhalde çevre ile daha uyumlu, doğal ve daha düzenli bir kentleşmeyi göreceğiz ve bu ev-sahipliğine da büyük oranda yansırsa ülkenin kalkınmasının daha da hızlanacağını söylemek yanlış olmayacak. 
 
AKP'nin başarısında kanımca TOKİ'nin büyük payı var. AKP devrinde toplumun orta ve alt kesimleri ülkenin her yerinde TOKİ sayesinde yeni evlere kavuştu. AKP, TOKİ'yi gerçekten siyaseten çok akıllı bir şekilde değerlendirdi ve buna da devam ediyor. Bence de devam etmeli ve kentsel dönüşümü de cesaretle savunmalı. Bu kentsel dönüşüm hem şehirleri deprem yönünden hem de görüntü ve düzenlilik yönünden çok büyük etkileyecek. İnsanları mağdur etmezlerse ve rant hırsına da kapılmazlarsa ülke için her bakımdan çok büyük iyilik yapılmış olacaktır. Şimdi bu uygulamanın ilk iyi uygulamaları da gelmeye başladı. Dilerim buna disiplinli bir şekilde devam edilir.
 
Diğer siyasi partilerin de bence vatandaşın ev sahibi olması için çokça işe yarar vaadlerde bulunması ve bu güzel olaya ortak olması lazım. Örneğin gelecek seçimlerde siyasi partiler "bizim iktidarımızda herkes ev sahibi olacak" derse bu ülke için büyük bir gelişme olacak. Çünkü ev sorununu çağdaş ve insani bir şekilde çözmüş olmak, dünyada ülkenin konumunu çok başka noktalara getirecektir. Ülkenin enerjisi ev sahibi olmak yerine daha yaratıcı kullanılacak ve bu yaratıcılık katma değerli üretime yansıyarak ülkeye refah olarak geri dönecektir. Kanımca ülkemiz, üretimi artırmak için yerli kaynağa yönelir, kadın istihdamını artırır, tarımsal üretim ve enerji konusunda akılcı yerel çözümlere yönelir ve istihdam artışı için yeni iç ekonomik faaliyetleri destekler ve artırırsa dünyada çok önemli konumlara gelebilir.
 
Toplam blog
: 648
: 2341
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

1995 ODTU Fizik Lisans, 1998 ODTU Fizik Yüksek Lisans (Biyofizik)  mezunuyum. Özel sektörde kalit..