Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ocak '10

 
Kategori
Siyaset
 

Müthiş zam

Müthiş zam
 

Başbakan, günlerdir ben açıklayacağım, ben açıklayacağım, siz gıpraşmayın, çıt çıkaranı yakarım dedi, ve bu gün açıkladı, En düşük emekli maaşına, on gofret parası zam yaptı. Ye, ye bitmez. AKP li milletvekilleri, emekli maaşına, on gofret parası zam yapılmasını, çılgınca alkışladılar. Başbakan, böbürlendi ve muhalefete sordu: Siz ne yaptınız? Ben sölesem olur mu, sayın Başbakan. Grev, Lokavt, kanunu nu, toplu sözleşme yasasını, sendikalar kanunu nu, İş güvenliği yasalarını, muhalefet, yani CHP çıkarmıştı. Siz ne yaptınız, sayın Başbakan. Özelleştirmeler sayesinde, sendikaları bitirdiniz, İşçi sınıfını erittiniz. Sözleşmeli kölelilk devrini başlattınız. Şimdi böbürlene, böbürlene açıkladığınız, 663 TL aylık alan bir emeklinin, nasıl geçineceğini de açıklasaydınız bari, sevaba girerdiniz. İstanbuldaki emeklilerin bir bölümü, Mustafa Sarıgül ün emekli kahvesinde, bedava çay, bedava simit ile, karın doyuruyorlar. Ceplerinde, bir çay içecek 50 kuruşları bile yok. Üç günlük, yeni yıl tatilinde, siz ne kadar harcama yaptınız? Gözü olanın, gözü çıksın, ama, siz Başbakansınız. Cebinde 50 kuruşu olmayan milyonlar da, sizin yönettiğiniz ülkenin vatandaşları. Açıkladığınız emekli maaş zamları ile, övünmenize gerek yok. Keşke, üzülerek açıklasaydınız. Elimizden gelen bu, deseydiniz. İnşallah, IMF ile anlaşırsak, biraz daha verebiliriz, deseydiniz.

Sayın Başbakan, muhalefet hiç bir şey yapmamış ise, bu gün de muhalefet yapmayı beceremiyor ise, neden her konuşmanızın başında, besmele yerine muhalefet ve CHP diyorsunuz. Bu yaman bir çelişki değil mi? Muhalefete diyordunuz ki, Güney doğuya gidemiyorlar. Baykal, tekel işçilerinin arasına katıldı diye eleştiriyorsunuz, Siz de deneseydiniz? Hal hatır sorsaydınız. Güvence verseydiniz. Emekli zamlarını, gidip, emekli kahvesinde açıklasaydınız.

Dünya üzerinde, çalışanı, işsizi, emeklisi, okuyanı, okumayanı, perişan olan, kaç ülke vardır? Emeklisine "ZAVALLI" sıfatı yapıştırılan, başka toplumlar var mıdır? Başka sözüm yok.

 
Toplam blog
: 820
: 326
Kayıt tarihi
: 02.10.08
 
 

Nerede, nasıl, ne zaman, umursamıyorum. Bir şekilde dünyadayım, yaşıyorum. Hayatı seviyorum. Tanr..