Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Eylül '09

 
Kategori
Bayramlar
 

Mutlu bayramlar!

Mutlu bayramlar!
 

Resim: Milliyet fotogaleri.


Bir şarkısında "Bugün bayram, erken kalkın çocuklar" diyor rahmetli Barış Manço... Gerçekten de bayram aslında çocuklara yarıyor. Gülüyorlar, eğleniyorlar, büyüklerin ellerinden öperken bugünün önemini ve heyecanını yüreklerinde taşıyorlar. Kısacası; bayramı aslında çocuklar yaşıyorlar.

Büyüklerse çocuklarla mutlular ve çocukların güldüğü yerde büyükler de gülüyorlar. Hayat ne kadar zor olursa olsun bayramda birinin yüzünü güldürmenin normal bir günde birini mutlu etmekten daha değerli olduğu aşikar. Diğer günlerde yüzü gülmeyenlerin bir gün olsun yüzünü güldürmeye çalışmak ve bunu başarmak... "Bayramın kutlu olsun" sözüyle içimizde bayramın coşkusunu hakkıyla yaşayan insanlar ortaya çıkarmak... "Bayram gelmiş neyime" diyenlerin bu karamsar görüşünü iyimsere dönüştürmektir insanımıza yakışan.

Belki acılar sevinçlerimizi azaltıyor. Üzüntülerimizin ardından gülmek zor olsa da bayram günü bizi gülümsetiyor. Ekonomik ve sosyal sorunlar bir kenara bırakılıyor. Herkes birbirini tebrik ediyor, bayramlar kutlu, insanlar mutlu olsun diye. Küsler barışıyor, fırsattan istifade...

Dini bayramları en iyi şekilde kutlayan ve böyle günlerde biribirine kenetlenen milletimiz, eminim ki böyle günlerin öneminin farkında olmaya devam edecektir. Bir çok geleneğimiz yok olsa da, bazı geleneklerimiz önemini yitirse de, bayramlar bu ülkede gereği gibi kutlanmaya devam edecektir. Bayramları bir tatil günü olarak görmekten öte bir kenetlenme aracı olarak görmeyi sürdürmek gerek.

Tüm Türkiye'nin bayramı kutlu olsun! Sevgi ve saygılarımla.

 
Toplam blog
: 301
: 1086
Kayıt tarihi
: 02.05.07
 
 

"1988 Adana doğumluyum. Oldukça başarılı bir öğrencilik serüvenimin ardından eğitimimi noktaladım..