Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ağustos '17

 
Kategori
İlişkiler
 

Mutlu bir duygusal ilişki için önemli sırlar !

Mutlu bir duygusal ilişki için önemli sırlar !
 

Mutlu bir duygusal ilişki için önemli sırlar :

1)       Mutlu bir ilişki yaşamak istiyorsan, öncelikle kendinle mutlu bir ilişki sağlayıp sağlamadığına bak. Kendinle kurduğun ilişki güzel ve doyumlu ise, kuracağın tüm ilişkilerde güzel ve doyumlu olacaktır.

2)       İlişki içindeki olumsuzluklara odaklanma, mutlaka olumlu giden yönleri de var ilişkinin, onlara gün içinde sık sık göz at, o anları bir süre gözlerini kapatıp düşünerek, onurlandır. Olumlu anların çoğaldığını, olumsuzların azaldığını göreceksin.

3)      Partnerini önemse ona elbette değer ver, ancak dünyadaki tek insan oymuş ve değeri en çok hak eden oymuş gibi de davranma. Dünyadaki en fazla değer vermen gereken kişinin “kendin” olduğunun farkına var. Bunu sağlarsan, partnerin de sana layık olduğun şekilde değer vermeye başlayacaktır.

4)      Birlikte ortak ilgi alanları yaratmaya çalışın. Mutlaka ikizinizin de yapmaktan zevk aldığı hobiler ya da ilgi alanlarınız vardır. Bunları bulun ve beraberce bu keyfin içinde olmaktan mutlu olacağınız anlar yaratın.

5)       Dokunmak her türlü duygusal ilişki için önemlidir. Siz de duygusal ilişki içinde bulunduğunuz kişiye sık sık dokunarak ona sevginizi hissettirin.

6)       Ona sık sık sevdiğini söyleme, bu bir süre sonra anlamını yitirebilir. Bunu yürekten hissettiğinde söyle ki bir anlamı olsun.

7)       Duygusal ilişki içindeyken anı yaşamaya özen göster, ileriye yönelik ciddi ve büyük beklentiler içerisine girme. Bu seni beklentiye sokar ve beklentiler insanı mutsuz eder, andan uzaklaştırır. Andaki mutlulukları hızla elinden kaçırırsın!

8)       Partnerine karşı saygıyı, sevgiyi ve nezaketi daima fazlasıyla ver. Unutma saygı, sevgi ve nezaket ilişkilerde her zaman olumlu duygular yaratır.  

9)       Arada küçük, büyük, değişik sürprizler yaparak ilişkinin tek düzeliğini değiştirebilirsin.

10)   İlişki içinde bir sorun olduğunu düşünüyorsan bunu mutlaka onunla konuş. İyi bir iletişim ilişki için güzel bir zemin hazırlar. Partnerinin zihnini okuma, senin zihnini okumasını bekleme.

11)   Tartışma her ilişkide olabilir. Ancak tartıştığında ağzından çıkan kelimelere, kurduğun cümlelere çok dikkat et. Saygıyı elden bırakma. Sonradan pişman olacağın şeyleri asla söyleme. Telafi etmen zor olabilir!

12)   Kıskanç olma, kıskanç bir insansan bunu mutlaka hallet. Şunu unutma kıskançlığının karşındaki insanla hiç bir ilgisi yok. Seninle ilgisi var. Mutlaka kıskançlığını yen, tek başına halledemiyorsan mutlaka profesyonel  bir yardım al.

13)   Kesinlikle onu değiştirmeye çalışma. Olduğu gibi kabul ederek, mevcut özellikleri ile sevmeye çalış.

14)    Yaşadığın ilişki içinde samimi ol, dürüst ol. Bu özellikler tüm ilişkileri olduğu gibi duygusal ilişkileri de güçlendirir.

15)   Empati yeteneğini geliştir. Karşındaki insanı anlamaya çalışırken gerçekten kendini onun yerine koy. Onun duygularını hissetmeye çalış. Onun da bir ölümlü olduğunu ve senin gibi onun da dertlerinin,sıkıntılarının, maddi ve manevi sorunlarının olduğunu asla göz ardı etme.

16)   İlişki içinde kendi mutluluğundan sorumlu ol ! Partnerinin seni sürekli mutlu etmesini bekleme.

 

Sevgi ve saygılarımla,

A.Nilgün Aktaş

Profesyonel Yaşam ve İlişki Koçu,

NLP Uzmanı ve Eğitmen

www.aysenilgunaktas.com

nilgunaktas@hotmail.com

 
Toplam blog
: 563
: 8587
Kayıt tarihi
: 30.03.10
 
 

Kişisel gelişim uzmanıyım. Yaşam Koçu, İlişki Koçu, NLP Uzmanı ve Eğitmeni, Kuantum Yaşam Koç..