Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Haziran '10

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Mutlu bir evlilik yaşamak için…

Mutlu bir evlilik yaşamak için…
 

Mutlu bir evlilik için nelere dikkat etmeli, nelerden ödün vermeli, neleri yapmalı ya da yapğmamalı? İki ayrı kültürden gelen iki kişinin biraraya gelip, bir ömür beraberlik sözü olan evlilikte dikkat edilmesi gereken hususlar var.

Kadın da koca da sevgilerini ve saygılarını muhafaza ederek ortak bir yaşamı paylaşabilirler. Saygının olmadığı, sürekli yaptırımın olduğu bir evlilik ömür boyu sürmez, süremez.

Evliliğinizin mutlu ve ilk gün gibi tutkulu ve aşkla dolu geçmesini istiyorsanız şunlara dikkat edin.

    Eşinize hergün onu önemsediğinizi hissettirecek bir şeyler yapın. Gün içinde onu arayın, özlediğinizi söyleyin. Akşamları biraraya geldiğinizde birbirinizin hatırını gerçekten sorun. Ufak tefek şeyleri sorun haline getirmeyin Birbiriniz için yaptığınız yardımları maddi ya da manevi sürekli olarak gündeme getirip, tartışma konusu yapmayın. İlişkinize üçüncü bir şahsı kesinlikle karıştırmayın. Sevgili olduğunuz dönemlerde nasıl buluşup bir yerlerde bir şeyler yapıyorsanız, şimdi de yapın. Sevgili olduğunuz dönemlerdeki nezaketinizi ve saygınızı koruyun ve sevgili olarak kalın. Birbirinize zaman ayırın. Ama bunu isteyerek yapın. Sevgili iken nasıl kendinize itina göstermiş iseniz, aynı şeyleri şimdi de yapın. Mesela onun yanına yaklaştığınızda mis gibi kokun, çoraplarınızı orata buraya atmayın. vs. Evlendik diye birbirinize tahakküm kurmaya çalışmayın. Engellemeyin. Sevgili iken nasıl onu mutlu etmeye çalışıyorsanız gene aynı şeyleri yapın. Unutmayın, mutluluk para ile pulla olmaz. Sevgilinizi, “kendinleştirmeyin” Onu nasıl sevmiş iseniz öyle sevin. Asla hakaret edici, küçük düşürücü kelimelerle eşinizi zedelemeyin. Asla yalan söylemeyin. Dürüst olun… Güveni hep sağlam tutun Birbirinizin bağımsız olarak yapmak istediği şeylere saygılı olun ve destek çıkın. Romantizmi sakın olaki “o artık benim” diye bir kenara itmeyin. Romantik anları sık yaşayın. Aranızdaki çekimin en büyük etkenlerinden biridir bu… Hafife almayın. İlk zamanlardaki tutkuyu alışkanlığa dönüştürmeyin. Bağlılıkla bağımlılığı birbirine karıştırmayın. Bağlı olun, ama bağımlı olmayın.. Evlilikteki en büyük yanlış, eşlerinin kendilerinin bir parçası olmasını, kendi gibi düşünmesini, davranmasını ve her dediğine “evet” demesini istemeleridir. Daha doğrusu eşlerinin kendilerinin bir kopyası olmasında inatçı davranmalarıdır. Halbuki, bu yaratılışa zıttır. Çünkü bir eriği üzüme, üzümü de eriğe dönüştüremezsiniz.

    Mutluluk, eşlerin birbirine karşılıklı saygısıyla var olabilir. Evliliğinizi eşinizle karşılıklı bir mücadele ortamına dönüştürmeyin. ‘Ben’ yerine ‘biz’ düşüncesini yerleştirin. Mutluluğunuz kötü huylara kurban gitmesin.
 
Toplam blog
: 384
: 1684
Kayıt tarihi
: 02.05.09
 
 

Yazmayı, okumayı, paylaşmayı, özgürlüğü seven, "BİLGİ"lenirken, "BİLGİ"lendiren dünya insanıyım. Lai..