Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Temmuz '15

 
Kategori
Deneme
 

Mutlu edemediğiniz kimselere rol yapabilirsiniz; iyi olmak mümkün değilse iyi görünmeyi deneyin

Mutlu edemediğiniz kimselere rol yapabilirsiniz;  iyi olmak mümkün değilse iyi görünmeyi deneyin
 

Dünya artık o hale geldi ki her şey amaca odaklı; işin etiğini, mantığını düşünecek halimiz kalmadı.  Yalancı mutluluk olur mu? E hayatın kendisi de yalan; gel biraz da sen oyalan.

Gerçek halinizle mutlu edemediğiniz kimselere rol yapabilirsiniz;  iyi olmak mümkün değilse iyi görünmeyi deneyin. Bu bağlamda şu çok değer verdiğimiz ilkeler gereksiz kalıyor.  Yeryüzünün çiçekleri güneşin doğmasını beklemeden ölüyor. Peki, napmalıyız?

Yalancı gülüşler, ısmarlama aşklar, dudak arası seviyomlar da kabulümüz. Yalakalık yap güzel olduğumu söyle, inanmasam da mutlu olurum. Biz senlen yalancılar köprüsünde de evleniriz, nikâhımızı hacı cav cav kılsın.  Doğrucu Davutlar, asalet kumkumaları çatır çatır çatlasın!

Doğru değilmiş, etik değilmiş miş miş tırnaklarını yemiş; kudursun! Bir yanında Ayşe diğer yanında Fatma hâşâ Tanrı’nın oğlusun. Onurlu, karakterli bir o kadar da doğrusun.  Yine de deyom ki babayı mutlusun. Mutluluk biraz aptallıktır; yalandır, dolandır.  Mutluluk Facebookta kimden geldiği belli olmayan sevgili mesajıdır. Yanında olacakmış, dokunacak sahip olacakmışsın, senin olacakmış senin, vay babam vaaaayyy!

Senin anan güzel mi! Yok böyle bir dünya! Doğrucular gibi “sapıklara ölüm” diyeceğinize eteğinizin yırtmacını biraz aralayın nolur ki; gariban onunla bir yıl idare eder. Caddede sokakta sevgilisine el edenleri, manitasına gidenleri bana geliyor bana el ediyor sanıyorum. Yanımdan geçip gidiyorlar yine de mutlu oluyorum.

Ya biz de isteriz ilkeli, onurlu… Ama yağmur herkesin üzerine aynı yağmıyor. Sizin yüreğinizde bereket denizleri dolarkan bizler bir damlaya olmadı bir gün bize de yağar umuduna fit oluyoruz; muhtaç olan doğruluktan sapabilir, sapsın yani.

Her şeyiniz tamamsa niye yalan söyleyesiniz ki; sokak köpeği karabaşa bile seni seviyorum demem normal; çünkü benim hiç sevgilim olmadı. Onurlu denilen insanların her şeyini Allah vermiş zaten, kendilerinden bir şey vermelerine gerek yok; hayatın mirasyedisi onlar.

Hani bir gün güneş doğmadı napacağız? Çok basit meşale yakıp güneş bu diyeceğiz. Yutarlar mı? İnsanlar aslında sanıldığı gibi doğruyu ve gerçeği fazla sevmezler. Yansın sönsün dünya dönsün. Bana bir masal anlat ama yalan olsun. Hem insanı mutlu etmek için söylenmiş yalan yalan değildir. 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..