Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Nisan '08

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Mutlu erkek isteriz

Mutlu erkek isteriz
 

Mutluluk kadınsı bir kelime mi? Nedense hiç erkeklerin mutluluğu üzerine yazılıp çizilmez. Sanki erkekler hep mutlu mesutmuş gibi. Galiba ataerkil yaşam tarzı erkeğin sevgisini göstermeyi engellediği gibi, mutlu olmasını da ayıp saymış.

Dünyadaki tüm aşk öykülerinde acı çeken erkektir, Mecnun, Kamber, Tahir, Ferhat, Romeo acı çeken destansı erkeklerdir. O masallarda bile kadına mutluluk vaat edilmiştir ama erkeğe hicran uygun görülmüştür.

Erkek sert ve acıya tahammüllü olmak zorundadır. Böyle işkence olur mu insana, yazık değil mi?

Son 20 yıldır gülen erkeklere rastlıyoruz. Daha önce, “karı gibi gülmek” erkeğe yakışmazdı, yakıştırılmazdı.

Aslında çilekeştir erkekler, siz öyle “laga luga” ettiklerine bakmayın, çileden de pek hoşlanmayız. Ama verilen rolü yerine getirmek için rol üstüne rol yaparız.

Bizim mutluluk ihtiyacımızı anlayan birileri lazım. Yaş günlerinde, evlenme yıl dönümlerinde bir şeyleri anımsamak zorunluluğu yalnız erkekler için olmamalıdır.

Teknoloji sayesinde , iletişim sayesinde kadınlar da topluma katıldı şükürler olsun. Hayat şartları da zorlasa bu katılmayı, iyi oldu. Çünkü başarılı olmak zorunda hissedilen sadece erkek iken şimdi kadınların da başarılı olması gerekmeye başladı. Hep kadınları anlaması istenen erkekler, artık kadınlar tarafından anlaşılmayı istemeye başladılar. Yoksa başlamadılar mı, bana başladılar gibi geliyor.

Mutluluk bizim de hakkımız. Biz de üzülürüz, bizim de gözlerimiz dolar. Bizim de anlaşılmak istendiğimiz zamanlarımız vardır. Ama nedense yıllarca kadınlar mutlu olmayı istedi, anlaşılmayı istedi. Artık durumun eşitlenmesi, erkeklerin de kadınların sahip olduğu haklara sahip olması lazım. Ev kadını var da niçin ev erkeği yok mesela. Bu çok önemli bir şey, evi silen süpüren, çocukları okula gönderen, yemekleri pişirip akşam karısı gelince ondan ilgi bekleyen erkeğin var olmasına niçin izin verilmez? Kadınlar istemiyor bunu, kadınlar. Eşitlikten söz eden kadınlar, ev erkeği kocaları olsun istemiyorlar. Böyle durumları komedi dizilerinde ele alıyorlar. Sanki durum komikmiş gibi.

Erkek ruhundan anlayan kadınlar olsun. Erkek ruhu deyince, erkeklerin belden aşağıdan başka bir şey düşünmediğini sanan kadınlara “kıro” kadın gözüyle bakılsın.

 
Toplam blog
: 283
: 1304
Kayıt tarihi
: 04.12.06
 
 

Nükleer fizik doktoru, şiir yazmaya çalışıyor, kalite yönetim sistemleri danışmanı, öykü deneme yaza..