Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Haziran '18

 
Kategori
İlişkiler
 

Mutlu İlişkinin 13 Kuralı

Mutlu İlişkinin 13 Kuralı
 

Hayatın gereği olan evliliğin ya da karşı cinsle ilişkinin hedefinde mutluluk vardır. İnsanlar mutlu olabilmek için karşı cinsle ilişki kurarlar. Ancak bazen herşey istendiği gibi gitmeyebilir ve bir takım problemler doğabilir. İletişim halinde olduğumuz herkesle anlaşmazlıklar ya da farklı düşünceler olduğu gibi sevgilimizle/eşimizle de aramızda aynı anlaşmazlıklar ve farklı düşünceler oluşabilir. Peki bu farklılıklar mutlu bir ilişki yaşamamıza engel midir? Tabi ki hayır. İlişkimizi mutlu bir şekilde yürütmek en temel isteğimiz olduğu gibi bunu gerçekleştirmek de gayet mümkündür.

 

Mutlu Bir İlişki İçin Neler Yapılabilir

1 – Net İletişim: İlişkinizde sizi rahatsız eden her ne varsa partnerinizi incitmeden paylaşın. İsteklerinizi net bir şekilde iletin.

2 – Bireysel Yaşam Alanı: İlişkilerde biz olmak önemlidir. Ancak kendinizin ve partnerinizin de birey olduğunu ve kendi yaşam alanı olduğunu unutmayın.

3 – İlişkiniz Özeldir: Başkalarının sizin ve ilişkinizin hakkında yaptığı yorumlarla ilişkinize zarar vermesine izim vermeyin.

4 – Paylaşın: Gün içerisinde yaşamış olduğunuz olumlu veya olumsuz şeyleri partnerinizle paylaşın. İş ve sosyal hayat hakkında paylaşımda bulunun ancak iş yaşamınızı ilişkinizin merkezine getirmeyin.

5 – Sürprizler ve Jestler Yapın: İlişkiler belli bir zaman sonra heyecanını kaybedebilir. Bu heyecanı geri getirmek için sürprizler yapın.

6 – Özel Günleri Kutlayın: Doğum günü, evlilik yıl dönümleri gibi sizin için özel olan günleri mutlaka kutlayın. Hatırlamak ve hatırlanmak ilişkileri kuvvetlendirir.

7 – Beğenilerinizi Dile Getirin: Partneriniz hakkındaki beğenilerinizi dile getirin. Çünkü her insan beğenilmekten hoşlanır, hele ki sevdiği insan tarafından bunun fark edilmesi sevgiyi güçlendirir.

8 – Eleştirilere Açık Olun: İletişim halinde olan herkes birbirini eleştirebilir. Bu eleştirileri kırıcı olmadan yapın. Eleştirilen kişi ise eleştiriye açık olmalıdır. Ayrıca katılmasanız bile birbirinizin fikirlerine önem verin.

9 – Öfkeliyken Müsaade İsteyin: Çiftler bazı konularda anlaşamayabilir. Bu anlaşmazlık çözüme ulaşmadığında krize girer ve tartışma çıkabilir. Tartışmak da normaldir ancak öfkeyle beraber olursa telafisi zor durumlar ortaya çıkar. O yüzden öfkelendiğinizde birbirinizden müsaade isteyin. Tartıştığınız konunun üstünü örtmeyin daha sonra sakinken konuşmak üzere erteleyin.

10 – Çözüm Odaklı Olun: Sorunlarınızda haklı – haksız aramayın. Bu meselenin özünden kaymanıza neden olur. Problemi çözmeye odaklanın.

11 – İş Bölümü Yapın: İlişkinin bütün yükü tek bir kişide olmamalı. Emek verilen her şeyin değerli olduğunu unutmayın. İlişkinize beraberce emek verin.

12 – Kaliteli Zaman Geçirin: Birlikte geçirdiğiniz zaman dilimlerinin kalitesine dikkat edin. Anılarınızı canlı tutun. İlk tanıştığınızda heyecanla yaptığınız aktiviteleri yapın ve ilişkinize yeni aktiviteler ekleyin.

13 – Sosyalleşin: Sosyalleşmek sizi ferahlatır. Hafta sonu ve bazı akşamlarınızı birlikte geçirecek şekilde programlayın.

 

Uzm. Psk. Uğur ŞENTÜRK

 

 

 

 
Toplam blog
: 3
: 207
Kayıt tarihi
: 31.05.18
 
 

GALATASARAY ..