Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Mart '19

 
Kategori
İlişkiler
 

Mutlu İnsan

Hayat birlikte olduğunuz insanların istediği her şeyi karşılayacak kadar uzun değil. Herkesi memnun etmeye çalışıp mutlu olabileni gören var mı? Öyleyse bir başkası mutlu olacak diye kendi mutsuzluğunuz da boğulmayın.

Bir zaman sonra anlıyorsunuz ki, insan beklentilere yanıt vermek için çabalarken kaybediyor özgürlüğünü. Herkes mutlu olsun istediğinizde kimse mutlu olmuyor.

Kendi hayatının kahramanı olmazsan başka hayatların kölesi olursun. Zaman çıkar menfaat dünyası olmuşken kendi saygısını insanlara kanıtlayamazsınız. Yarınlara dair umudunuz ve yanınızda sevdikleriniz varsa boş verin diğer insanları yaşamın keyfini çıkarın.

Diğer insanlar için paran olduğunda güzel oluyorsun, akıllı oluyorsun, adam oluyorsun. Olmadığında hiçbir şey olamadığın gibi. Yeteri kadar paran olursa çalışmak zorunda kalmaz böylece zamanı satın almış olur, bu zamanda da seni mutlu eden şeyleri yapabilirsin. Bir anlamda para ile mutluluğu bile satın alabilirsin.

Mutlu insan üzülmenin hiçbir şeyi düzeltmeyeceğini anlayıp hayata gülerek kendince terapi yöntemini keşfetmiş kişidir. Mutsuzluğun kaynağına karşı yapabilecek başka eylemi kalmamıştır. Ne olursa olsun hiçbir şeyin değişmeyeceğini anlama olgunluğuna varmıştır.

Mutlu insan hayatın ciddiye alınmamasını kavrayan insandır, bütün aksiliklere rağmen ayakta duran durmaya çalışan insandır, ölümden başka her şeyin çaresinin olabileceğini anlamış insandır. Her türlü olumsuzluğa rağmen tek sevdiği ve güvendiği kişi kendisi kalmıştır sırf kendisi için bile buna değer diye düşünür.

Kendine yetebilen, kimseye muhtaç olmadan, kimseye dayanmadan yaşayabilen, elalem örgütüyle bağlarını koparabilmiş, okuyan, düşünüp fikir üretebilen, etrafına verdiği değerin en azından yarısını gören insan mutlu insandır.

HÜLYA ÇAKICI

 
Toplam blog
: 822
: 574
Kayıt tarihi
: 19.12.15
 
 

Hacettepe Üniversitesi İktisat Fakültesi ve Akdeniz Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Fakültesi ve..