Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ocak '13

 
Kategori
Yılbaşı
 

Mutlu Noeller (!)

Mutlu Noeller (!)
 

5 Ocak 2013, Milliyet Televizyon Dergisi


Bazı televizyon kanalları yeni yıl mesajları verir, çok da güzel bir şeydir. Lakin bazı televizyon kanalları vardır; onlar mesaj vermez. Yeni yılı tebrik etmez, aslında ediyordu ama etmez işte.

Televizyon logolarına karlar yağar; kırmızı şapkalar geçer, yeni yıl hoş bir törenle karşılanır. Ama dediğim gibi; bazı kanallar yeni yıl kutladığını sanıp; kutlamadıklarının farkında değillerdir.

Bunlar kanala kalmış, seyirciye hoş görünmek için yaptıkları güzel şeylerdir. Güzelliği anmak, güzel temennilerde bulunmak; bu devir de bunu bulmuşuz daha ne isteyeceğiz değil mi ama?

Beni yanlış anlamayın, ben sadece burada hitap edilen kesimin %99.6'sının Müslüman olduğunu, Noel kutlamalarıyla, yeni yıl karşılamalarını birbirinden ayırdıktan sonra reklam yapmaya başlanmasını öneriyorum. Türk gelenek ve örflerinde olmayan şeyleri küçük yaştaki çocuklara aşılayıp, onları bu yönde meyil etmek saçma. Kanalların, belki eskiden ihtimali daha yüksekti, "Mutlu Noeller" demediği kalıyor. Çoğunluğunun Müslüman bir yaşayışa sahip olduğu şu ülkede, elbette ki yeni yıl mesajları ve tebrikleri verilmeli. Ama dediğim gibi; kırmızı şapkaya, o olmayan sembolize olmuş babamızla, çocukların ve yaşantıların kafalarını karıştırmaya gerek yok. Diğer yaşantılara ait olan örf ve gelenekleri kendimize, özümüzü değiştirmeye çalışarak yediremeyiz. Aksine çok daha zarar görür, yıpranır; milli gelenek ve aşkını unutmuş bir toplum haline geliriz. Şimdi bunlara yok diyenlerimiz de vardır. Allah aşkına, söyler misiniz bütün kanallara bakın, hangi kanalda "yılbaşı özel" adı altında Noel babalar ve ya hindi yeme "geleneği" eksik olmaz. "Mutlu Yıllar" yazıp, altından bir "Baba" çıkıyorsa, ne önemi var bu güzel temenninin. Ettiniz içine!

O halde benden bu kadar. Bütün kanallara; sizlere ve milliyet çalışanlarına "Mutlu Yıllar"!  "Hoh hoh hoh!"cular, sizlere de iyi seneler olsun.

 
Toplam blog
: 90
: 2496
Kayıt tarihi
: 03.11.12
 
 

Kafasına takılan her konuyu sonuna kadar araştırmaya üşenmeyen, bildiklerini, öğrendiklerini ve i..