Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Mayıs '07

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Mutlu olabilmek elinizde

Mutlu olabilmek elinizde
 

Hayata olumlu bakabildiğiniz sürece ondan zevk alabilirsiniz. Gülümsemek ise her an sizi ve karşınızdakini olumlu duygulara sürükler. Kaufman, bu konuda şöyle diyor :” Dünyayı nasıl görmek istediğinize dair seçiminiz, gördüğünüz dünyayı yaratır.”

Sabah işe giderken, insanların suratlarına bir bakın... Genellikle asık suratlı, asabi insanlara rastlarız. Siz bir değişiklik yapın ve sabahları gülümser bir ifadeyle işinize gidin. Gördüğünüz kişilere selam verin. İşyerinize vardığınızda arkadaşlarınızı selamlayın. Onları, küçük esprilerle rahatlatın. Sizden nasıl pozitif enerji alacaklarını hissedeceksiniz. Aileniz için de aynı şeyleri uygulayın. Kalktığınızda, eşinizi, çocuklarınızı, varsa anne ve babanızı selamlayın, onları öpün. İnanın, bu sabah faaliyetleri, ailenizde, o günün mutlu geçmesi için gereken enerjiyi sağlayacaktır.

Tüm olumsuzluklara rağmen gülümseyebilmek ayrı bir maharettir. Bu mahareti gösterebiliyorsanız, bayağı bir yiğitsiniz, demektir. Bir gülümseme ile karşınızdakilere verebileceğiniz olumlu duyguları düşünün... İnsanların hareketleri, söylediklerinden daha etkilidir. Görüldüğünüz, konuşulduğunuz zaman aranan, özlenen bir insan olmak istiyorsanız, gülümseyin, olumlu duygular saçın etrafa..

Çevrenizde bazı insanlar vardır ki onları gördüğünüzde içiniz açılır. Bazı insanları da gördüğünüzde yolunuzu değiştirmek geçer içinizden. İçinizin açılmasını sağlayan o insanlar, genellikle olumludurlar, gülümserler, küçük esprilerle sizi rahatlatırlar. Diğerleri ise asık suratlıdır. Selam verirken bile gülmezler. Hep şikâyet ederler. Olaylara olumsuz yönden bakarlar.

Gülümseyin; öyle samimi ve sıcak olun ki her sıktığınız ele ruhunuzu da katın. İnsanın yüzünde taşıdığı, sırtında taşıdığından daha etkilidir.

Bazı toplumlarda asık surat ciddiyet simgesi olarak algılansa da bunun ciddiyetle bir ilgisi yoktur. İnsanlar tebessüme muhtaçtır. Daima güler yüzlü biri ile işbirliği yapmayı, birlikte çalışmayı tercih eder. Mütebessim kimseye rahatça soru sorulabilir.O bakımdan yüzdeki doğal bir gülümseme insancıl bir niteliktir.

Nörolog Rubinstein, güler yüzlülüğün tansiyonu düşürdüğünü, sindirimi hareketlendirdiğini ve uykuyu desteklediğini ifade etmiştir. Sevinmenin bağışıklık sistemi üzerindeki kanseri önleyici etkileri olduğu da bilim çevrelerince açıklanmıştır.

 
Toplam blog
: 63
: 1536
Kayıt tarihi
: 20.04.07
 
 

1968 yılında Üsküdar'da doğdum.İlk-Orta öğrenimimi Almanya'nın Hof/Saale kentinde tamamladım.Lise ve..