Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Nisan '11

 
Kategori
Deneme
 

Mutlu olmak istiyorsan...

Mutlu olmak istiyorsan...
 

Mutlu olmak istiyorsan yalnızlığının kıymetini bileceksin. Yalnızken mutlu olmayı başarabiliyorsan eğer sen mutlu olmayı hak ediyorsun demektir. İlk önce kendini bilmeli insan herkesten önce kendini tanımalısın. Başkasını güldürmeden önce kendini güldürmelisin ve birini ağlatmadan kendin ağlamayı bilmelisin. Her şeyden önce ben varım demelisin. O niye üzgün o neden mutlu değil ben mutlu muyum üzgün müyüm demelisin. Bencillik için kötü derler ama biraz da bencil olmalısın. Fazla değil yaşamın gerektirdiği kadar. 

Mutlu olmak istiyorsan sevmeyi bileceksin. Körü körüne değil bilerek seveceksin, ne yaptığını bilmeden değil ne hissettiğini ne yaşadığını bilerek seveceksin. Zaman geçsin diye değil, zamanın onun yanında durması için seveceksin. El ele dolaştığında cümle alem görsün diye değil, elinin sıcaklığını hissetmek, onu hissetmek için tutacaksın ellerini ve boş sokaklarda gezeceksin saatlerce. Sadece onu düşünerek sadece ona bakarak yürüyeceksin yollarda. 

Mutlu olmak istiyorsan üzülmeyi de bileceksin. Bir şey vermeden hiçbir şeye sahip olamazsın. Mutluluğa sahip olmak istiyorsan o gözden yaşlarda akmalı. Sevdiğin, değer verdiğin için üzüleceksin ki mutlu olduğunda daha da kıymetini bilesin hayatının, mutluluğunun, aldığın her nefesin. 

İşte her şeyi göze alacaksın mutlu olmayı istiyorsan. Yeri geldi mi gülmeyi bildiğin gibi ağlamayı da bileceksin. Her şeyi göze almalısın mutluluk için, yaşamak için. 

 
Toplam blog
: 11
: 1116
Kayıt tarihi
: 13.03.11
 
 

1994 doğumluyum, İstanbul'da yaşıyorum. Lise 3. sınıf öğrencisiyim. ..