Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Nisan '13

 
Kategori
Deneme
 

Mutlu olmak

Mutlu olmak
 

Tüm oranları koruyarak dünyanın nüfusunu 100 kişilik bir köye dönüştürseydik şöyle şiir gibi bir tablo çıkacaktı ortaya: Köye 52'si kadın, 48'i erkek olmak üzere 57 Asyalı, 21 Avrupalı, 14 kuzey ve güney Amerikalı ve 8 Afrikalı yaşayacaktı.

80'i normal standartların çok altındaki evlerde yaşıyacaklardı. 70'inin okuma yazması olmayacaktı. 50'si kötü beslenecekti. Biri üniversite mezunu olacaktı. Sadece biri bilgisayar sahibi olacaktı. Biri yaşama merhaba derken bir diğeri ölüm döşeğinde olacaktı. 70'i 21 yaşın altında olacaktı. Kaynak: Stanfort Üniversitesi.

Dünyaya böyle baktığımızda yaşamımız biraz daha anlamlı olacaktır. Aşağıdakileri okuduğunuzda cevaplarınız evet ise halinize şükretmeniz ve son derece mutlu olmanız gerektiğini anlayacaksınız. Eğer bu sabah sağlıklı uyandıysanız, bu hafta ölecek olan bir milyon kişiden daha şanslısınız. Eğer hiç savaş görmemiş, açlık çekmemiş, hapse düşmemiş, işgence görmemişseniz dünyadaki tam 500 milyon kişiden daha şanslısınız. Eğer evden çıkınca bir belaya, tutuklamaya, işkenceye uğrama ihtimaliniz yoksa 3 milyar kişiden iyi durumdasınız demektir. Eğer dolabınızda yiyeceğiniz, sırtınızda giyisiniz, üstünüzde çatınız ve uyuyacak yeriniz varsa dünyanın yüzde yetmişbeşinden daha zenginsiniz. Eğer bankada ve cüzdanınızda paranız varsa, birilerine yardım yapabiliyorsanız, dünyanın yüzde sekiz zenginlerindensiniz. Eğer anne babanız sağ ve evliyse çok ender kişilerdensiniz. Eğer bu yazıyı okuyabiliyorsanız, 2 milyar okuma yazma bilmelenlerden daha şanslısınız!!..Kaynak: Kendi kutup yıldızını bulun. 

Sevgiyle kalın... 

 
Toplam blog
: 77
: 789
Kayıt tarihi
: 03.12.12
 
 

Bir kadın, bir anne, kırk yıllık eş... Resim yapmak, yazı ve şiir yazmak, her gün yeni şeyler..