Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Nisan '13

 
Kategori
Deneme
 

Mutlu olmaktır, bütün aradığım.

Mutlu olmaktır, bütün aradığım.
 

ınt


Mutluluk ; yaşamayı bilmektir.
Kaybedişlere rağmen kazanmayı hedeflemektir.
Küsmeyi bırakıp barışmaktır..!
Ağlamayı unutup, gülmeyi hatırlamaktır.
Mutluluk ; hayata inat gülmeyi bilmektir..!

Mutluluk bir duygudur. Duygularımız güdüler gibi davranışlarımızı harekete geçirir. Mutluluk yaptığımız iş sonunda hissettiğimiz duygudur .

Mutluluğun beş basit kuralı vardır, tabi uygulayabilirsek.

Kalbimizi nefretten arındıralım – Affedelim.

Düşüncelerimizi endişelerimizden arındıralım - Çoğu zaten  gerçekleşmez.

Basit yaşayalım ve elimizdekilerin kıymetini bilelim.

Daha çok verici ve yapıcı olalım.

Daha az bekleyelim.

“Bizi mutlu olduğumuza inandırmaya çalışan insan, gerçekten mutlu olmamız için çalışan insandan daha değerlidir.''

Biz insanlar mutluluğu hep dışarda aramışızdır. Hep mutluluğun peşinden koşmuş ama bir türlü yakalayamamışızdır. Yakalamamız da mümkün değil gibi, çünkü nerede olduğunu bilmiyoruz, sürekli koşturup duruyoruz. Mutluluk insanın kendi içinde, kendi elindedir. Önce kendimize  soralım, neden mutlu olamıyorum diye, neler eksik, ne istiyoruz, bunları başkaları verebilir mi? başkasının verdiği şey emanet değilmidir bize. O zaman ancak biz kendimizi mutlu edebiliriz.

Mutluluk bazen küçük bir hediye, bazen içten bir bakış, sıcak, candan bir el, çocuğumuzun aldığı başarı vb. olabilir. Mutluluk nerede, niçin ve nasıl algılandığına, kişisine, yerine ve zamanına bağlıdır. İnanıyorum ki, servet, güç ya da güzellik başlı başına bir mutluluk sağlamaz. Elindekiyle yetinmesini bilmeyen insanın, dünyayı da versen mutlu olma şansı yoktur.
Mutluluk, küçük ve az şeylerle yetinmek, elindekiyle mutlu olmasını bilmektir. Beklenti ve isteklerimizi abartmadan sınırlı tutmak, iç huzur ve aile içi huzurun mutluluğu için neden sayılabilir. Dışa dönük gösteriş, moda, lüks, şan, şöhret ya da salt mevki, para gücü gibi değerler mutlu olmak için yeterli bir neden sayılmamaktadır. Ama günümüzde insanlar bunlarla mutlu olduğunu sanıyorlar maalesef.
Hayatımız bizim için bir sınavdır, sahip olmak istediklerimizle değil, elimizdekiyle mutlu ve huzurlu olmanın yollarını öğrenelim. Çünkü mutluluk mutlu olmayı arzu eden ve buna gayret edenlerin hakkıdır. Önemli olan sorumluluklarınızın bilincinde olabilmektir. Tartışmaların, kavgaların esiri olmadan, seviyemizi ve aklımızı kullanmayı ve korumayı öğrenelim. Belki, bizim açımızdan  kolay olmayacak, doğru ama imkansız olduğunu söyleyemeyiz. Bütün dikkatimizi geleceğimize yönelterek planlı, programlı ve kararlı davranarak isteklerimiz doğrultusunda hareket etmeyi gerçekleştirebiliriz, mutlu olmamamız için hiç bir neden kalmaz. Çünkü emek verilmeden, çaba harcanmadan hiç bir şey kendiliğinden olmaz.

İnsana mutluluktan önce, sağlık ve akıl gerek ki, mutlu olunca bunu anlayabilsin. Sağlığı ve düşüncesi yerinde olmayan insan, ne sevgiyi ne mutluluğu tadabilir.

Genelde mutlu olan kişiyle kimse ilgilenmeyi sevmez. Mutlu kişi de kendisiyle baş başa kalmayı tercih eder. Bazı insanlar da ilgi çekmek için dertlenir, çünkü şikâyet etmeyi sever. Bu o insanların doğasıdır. Sürekli mutlu gördüğü kişi için de ya deli der, ya da kendi mutsuzluğunun farkına varır. Hayat tek başımıza yaşamak için verilmemiştir bize, o yanlızlığın keyfini başkasıyla paylaşınca anlarız.

Hayatta her anın tadını çıkartırken paylaşmayı da unutmamalıyız.
Zira her mutlu anın paylaşımı bize ne kadar keyif veriyorsa , acıların paylaşımı da yükleri rahatlatır. 

 
Toplam blog
: 137
: 2242
Kayıt tarihi
: 19.02.13
 
 

05 Ekim Ankara doğumluyum. Okumayı, yazmayı, insanları dinlemeyi seviyorum. Kişisel blogumda her ..