Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Haziran '14

 
Kategori
Psikoloji
 

Mutlu olmanın (günümüze uyarlanmış) sırrı

Mutlu olmanın (günümüze uyarlanmış) sırrı
 

www.derindusunce.org


Yok yok öyle hemen aklınıza; samimiyet, sabır, sevgi,saygıdan oluşan klasik formül gelmesin. Çünkü bu formül oldukça yaygın ve eski olmasına rağmen bir o kadar da eksiktir. Şöyle ki sürekli samimiyet, sabır, sevgi ve saygı gösteren ve karşılık beklemeyen kişi ya da kişilerin mutlu olabilmesi için bir o kadarda saf olmaları gerekmektedir. Ben bu davranışı saflık olarak vurgulamış olsam bile sizler daha değişik yakıştırmalar düşünmüş olabilirsiniz.

Bir başka denenmiş formül ise (nikahın kerametini bir kenara bırakarak) sevenlerin bir şekilde bir araya gelerek acilen bebek sahibi olmaları şeklinde yaşanmış hatta uğruna; "mutlluluğun formülü çok açık, bir sen, bir ben, bir de bebek..." diye şarkılar söylenmiştir. Ancak zamanla bebekle birlikte göbekte büyümüş sürdürülebilir sevgi sıfırlanmış sonuç gene hüsran olmuş birliktelikler, bebekler vs. bir sonuç getirmemiştir.

İş hayatında mutlu olmayı denemek ise son derece risklidir. Belli bir noktaya geldikten sonra çok kazandığınızı düşünüp artık çevrenize de kazandırmayı, almayı değilde vermeyi düşünürsünüz. Siz bu tür davranışlardan zevk alırken çevrenizi ise aşırı mutlu edersiniz. Ancak bu tür davranışlarda süreklilik ister ara verdiğiniz veya bıraktığınız anda " tu kaka" olursunuz. 

Eş dost akraba ortamında da durum farklı değildir. Sizden talep edilen maddi manevi istekleri yerine getirirken çevrenizin mutluluğunu görür ve duyduğunuz hazza paha biçemezsiniz. Ancak ola ki siz verilen sözlerin yerine getirilmesini ister, hakkınızı arayacak olursanız  "kötü adam" ilan edilir adeta bitersiniz.

Gelelim hayatta sizi karşılıksız ve koşulsuz mutlu edecek ünlü formülüme;

"Salaklığını Sürdürdüğün Sürece Süpersin"

Deneyin görün bu 4 S'li formül ile peşinde olduğunuz mutluluğu bulacak ve etkisinden kurtulamayacaksınız.

Elbette ki devamlılık gösterdiğiniz sürece...

 
Toplam blog
: 262
: 1569
Kayıt tarihi
: 27.09.07
 
 

Anadolu'nun doğusunda sonradan ismi değiştirilen köylerden birinde zemheri zamanına denk gelen bi..