Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Nisan '07

 
Kategori
Psikoloji
 

Mutlu olmanın püf noktaları

Mutlu olmak için ......

Yaşadığınız anın değerini bilin.

Birçoğumuz mutluluğu ileride yakalayacağımızı, iyi bir işe, eve, yada eşimiz olduğunda sahip olacağımız bir duygu olarak düşünürüz. Ancak bu hedeflerimize ulaştığımız zaman mutluluğumuz genellikle kısa sürer ve mutlu olmak için yeni bir hedefin peşinde koşmaya başlarız.

Hayatımızda sevdiğimiz şeylerin listesini çıkaralım ve zaman zaman bunları kendimize hatırlatalım. Çoğumuz yaşamımızda yanlış şeyleri daha önemser güzel şeylerin farkına bile varmayız. Ancak, en kötü durumda bile mutluluk getirecek küçük bir yön bulunabileceğini unutmayalım.

Aktif olun.....

Boş oturmak yerine hoşunuza giden resim, oyunlar, spor, seramik, bulmaca, kitap okuma...... gibi hobiler edinmenizde yarar var.

Seçeneklerinizi gözden geçirin .......

Mutlu ve mutsuz insanlar arasındaki fark , seçeneklerin farkına varıp varmamaktır, aynı iş yerinde çalışan ve patronu memnun etmenin çok zor olduğunu düşünen iki çalışandan biri durumunun umutsuz olduğunu düşünürken, diğeri terfi etmeyi yada başka bir iş yerine geçmeyi düşünebilir. Umutlu olan çalışan belki aynı iş yerinde çalışmaya devam edecek, ancak bunun kendi seçimiyle olduğunu bildiği için diğerlerinden daha mutlu olacaktır.

İlişkilerinizde karşılık beklentisinde olmayın ........

Aile veya arkadaşlarınızla çok yakın bir ilişkiniz olması, mutlu olmanız için çok önemli bir unsur. Ancak çoğu insan bu yakın ilişkilerin bize getirdiklerinden
çok, bizden alıp götürdükleri üzerine yoğunlaşıyor. Karşınızdakinden daha az beklentiniz olursa söyledikleri güzel bir söz bile sizin mutlu olmanıza yetecektir.

Mutlu olmanın koşulu yeni şeylerin peşinde koşmaktan çok, o anın ve sahip olunanların değerini bilmek ve kendinizle barışık olmaktır.........

MUTLU VE SAĞLIKLI GÜNLER..

 
Toplam blog
: 110
: 4498
Kayıt tarihi
: 10.03.07
 
 

Muhasebeciyim. Hep yazmak istedim fakat içimdekileri yazıya dökemiyorum. Bu ana kadar hiç denemed..