Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Aralık '07

 
Kategori
Yılbaşı
 

Mutlu yıllar

Mutlu yıllar
 

YENİ YIL


2008 ‘DE SEVGİ’Yİ HER GÜNÜNÜZE SERPİŞTİRMEYİ UNUTMAYIN….

MUTLU YILLAR

“Sevgi sabırlı ve sevecendir; Sevgi kıskanç, kibirli ya da gururlu değildir; sevgi hasta yapılı, egoist yada rahatsız edici değildir; inancı umudu ve sabrı asla tükenmez. Sevgi başı ve sonu olmayan bir duygudur… İnanç, umut sevgi. İşte bu üçü çok önemlidir. Ama en büyükleri sevgidir.”

“ Sevgi zorla ele geçirilmez ya da bir duvara bağlanamaz. Yalnızca sevgi, zincirlerin arasında kayıp gider. Sevgi eğer kendince bir yol tutturacaksa durdurulmaz. Ve dünyanın tüm cezaevleri, gardiyanları, zincirleri türlü engellemeleri ile sevgiyi bir saniye bile tutabilecek kadar güçlü değillerdir.

“Eğer bir kişi diğeriyle sevgide bütünleşmeyi bırakırsa; diğer kişi yüzüstü bırakanı tutmak için çeşitli rolleri oynayabilir. Bir serseri olup kişiyi duygusal tuzaklara düşürebilir. Ancak ne yaparsa yapsın diğer kişinin sevgisi gitmiştir ve kişi tüm enerjisini kullanmasına karşın o kişinin sevgisini bir daha elde edemez…. Böylece kişi tüm çabalarının boşa çıktığını düşünerek, hayata küsebilir ve zaten çoğu kez karşılaşılan durum da budur.

Oysa, sevgi her zaman kolların açık duruşudur. Kollarınızı açık tutarak, sevginin istediği gibi gelip gitmesine izin vermelisiniz; çünkü zaten o dileğini yapacaktır. Eğer sevgi için kollarınızı kaparsanız kendiniz dışında tutacak hiçbir şey kalmadığını görürsünüz.

Sevgi yalnızca özgürce verebilir, yaşanabilir ve ifade edilebilir. Çünkü bağlanacak ya da elde tutulacak bir duygu değildir. Sevgi herkeste ve her şeyde değişen derecelerde ve gerçekleştirilmeye hazır bekler kişinin öz benliğinden ayrı bir şey değildir. Sevgi ve öz benlik bir bütündür. Sevginin türleri yoktur.

Sevgi sevgidir, yalnızca sevginin dereceleri bulunur. Sevgi bir garanti olmaksızın güven verici, benimsetici ve inandırıcıdır. Sevgi sabırlıdır ve bekler. Ancak pasif değil aktif bir bekleme içindedir. .

Çünkü sevgi sürekli olarak kendini verme, kendini açıklama ve karşılıklı paylaşma halindedir. Sevgi kendiliğinden oluşan, neşeyle, güzellikle gerçekle hatta, göz yaşlarıyla ifadesini bulan bir duygudur…

Sevgi anı yaşar. Ne geçmişte kaybolur ne de gelecekte ifadesini bulur.

Sevgiyi şimdi yaşayın!

Leo Buscaglia

Stres, depresyon , yoğun iş temposu , savaş derken ruhumuzun en büyük besin kaynağı olan genlerimizin şifrelerinde hüküm süren ve bizimle diğer insanlar arasında sıcacık bir dostluk köprüsü görevi yapan “SEVGİ”yi pek çok insan 2007’de unuttu yada erteledi. Dilerim 2008’de tüm insanlık varoluş amacını hatırlar ve herkes yüreğindeki sevgisine sahip çıkarak, eşiyle, çocuğuyla, anne –babasıyla, arkadaşlarıyla, sevgilisiyle ve tüm sevdikleriyle sevgisini bolca paylaşır.


“Sevgi dolu bir yıl dileğiyle… Sakın ola ruhunuzu sevgiden uzak tutmayın.

 
Toplam blog
: 48
: 2363
Kayıt tarihi
: 30.07.07
 
 

1982 Ankara doğumluyum.  Hayatta farklı pencereden bakan ve hayattı seven biriyim. Yalanda dola..