Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Nisan '13

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Mutluluğa Giden Zihin Egzersizi

Mutluluğa Giden Zihin Egzersizi
 

mutluluk çiçeği


“Mutluluk benim içimde, mutluluk benim zaten doğamda var” diyebiliyor musunuz? Diyebiliyorsanız tebrikler… :) Ama siz yine de yazımı okumaya devam edin, sonra ihtiyacı olan bir arkadaşınıza yollarsınız. :)

“Yok, kendimi mutsuz hissediyorum, mutluluk benim yakınımdan bile geçmiyor” diyorsanız yine okumaya devam edin ve hemen uygulamaya geçin.

Her şeyden önce şunu fark etmeliyiz: Mutsuz olduğumuz her an, gelecek günlerimiz için bir mutsuzluk daha yaratmaktayız. İnsan alışkanlıklarından ibarettir, her şeyimiz bir alışkanlıktır. Yeme şeklimiz, uyku şeklimiz, konuşmalarımız, tepkilerimiz, ilişkilerimiz, evimiz, düşünce şeklimiz… Mutlu veya mutsuz oluşumuz da bir çeşit alışkanlıktır. Ve her alışkanlığımızın sonucunu da yaşarız. Nasıl ki çok abur cubur yeme ya da fazla yeme alışkanlığı olan bir insan, fazla kiloya ya da sağlık sorununa sahip oluyorsa mutsuzluk alışkanlığı olan bir insan da mutlaka kendini mutsuz hissedecek durumlar oluşturacak ve sonucunu yaşayacaktır.

Mutluluk ve mutsuzluk üzerine yazılacak, konuşulacak çok şey var. Daha önceki günlerde bazılarını sizlerle paylaşmıştım. Bu arada uygulamaları yapan ve bana geribildirim veren tüm okurlarıma teşekkür ederim… :) Şimdi bir uygulama yapalım. Derine inmeden, öyle miydi, böyle miydi demeden, kendimize hemen bir mutluluk çapası oluşturalım.

Bugün kendinize ofisinizde veya evinizde bulundurmak üzere saksıda güzel bir çiçek alın. Bu çiçeğin içinde size iyi gelen bir şeyler bulun. Onu farklı bir şekilde inceleyin. Yapraklarını, dallarını, çiçeğini ayrı ayrı inceleyin. Renkleri, kokusu, yumuşaklığı, canlılığı içindeki tüm güzelliği, doğallığı fark edin. Gülümseyin ve derin bir nefes alarak huzuru, mutluluğu içinize çekin. “Mutluluk burada, mutluluk içimde, kendimi iyi hissediyorum” deyin. Bu arada bedeninizi de dik bir pozisyona getirin. Çiçeğinize her baktığınızda bunu tekrarlayın. Bunu gün içinde değişik zaman dilimlerinde, yirmi bir kere tekrarlayın. Bu şekilde tekrarlar yaparsanız zamanla çiçeğiniz yanınızda olmasa bile zihninizde çiçeğinizi canlandırıp aynı şeyi yapabilirsiniz.

Kendinize ne kadar çok huzur ve mutluluğu hissetme izni verirseniz o kadar çabuk bir alışkanlık oluşturursunuz. Zaten size mutsuzluk veren şey farkında olun ya da olmayın zihninizden geçen olumsuz düşüncelerdir. Kaygı dolu, acı veren, can sıkıcı ya geçmişin izleri ya da geleceğin endişesini taşıyan düşüncelerdir. Oysa bu mutlu çiçek yöntemiyle zihninizin güzel bir çiçeği görmesini ve ona yüklediğiniz mutlu olma, huzurlu olma hissini hatırlamasını sağlarsınız.

Eğer mutluysanız ne yapıyorsanız aynısın yapmaya devam edin. :) Yok, mutsuz iseniz yaptığınızın dışına çıkıp farklı bir şeyler denemelisiniz. Mutluluk çiçeğiyle bağlantı kurup kendinize bir mutluluk çapası oluşturmak da bu yöntemlerden sadece biri... Denemeden size iyi gelip gelmeyeceğini bilemezsiniz. Hatta mutluluk çiçeğinizle zaman zaman konuşun, ona sadece güzel şeyleri anlatın, anlatacak bir şey bulamazsanız bile güzel kelimeleri tekrarlayın. Çiçeğinize sürekli “güzellik, harika, seni seviyorum, huzur, mutluluk, aşk” gibi sözler söylediğinizde bir zaman sonra ona bakmak size çok daha fazla mutluluk hatırlatacaktır. Kendinizi harika hissetmeye başlayacaksınız.

Sevgi ve sağlıkla ilerleyin...

Arzu Bıyıklıoğlu

NLP Uzmanı ve Yaşam Koçu 

www.arzubiyiklioglu.com

www.farketuyguladegis.com

 
Toplam blog
: 521
: 474
Kayıt tarihi
: 24.08.10
 
 

1971 doğumlu Arzu Bıyıklıoğlu uluslararası sertifikalı Yaşam Koçu, NLP Uzmanı, NLP Eğitmeni ve Re..