Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mart '07

 
Kategori
Psikoloji
 

Mutluluğu yaratmaya çalışırken!...

İhtiyaçların peşinden giderken hep başkalarının karşılaştığı problemler karşısında üretmiş olduğu çözümlerden faydalanmaya çalışırız. Bu çözümler karşılaştığımız sorunların üstesinden gelmemize yardımcı olur. Ki böyle olmasaydı çağ bu kadar gelişmiş olmazdı. Belki de şuan hala ilkçağ döneminde yaşamış olurduk.

Bu insanlar bu zorluklar karşısında ilk zamanlar değişik değişik iletişim yöntemlerini buldular. Örneğin taşların ve mağaraların üzerine resimler yaparak, zaman geldi alfabeyi ( yazının bulunması) yarattılar ve bu bir dönüm noktası oldu. Bu alfabelerle insanlar daha rahat bir şekilde gelişen olaylardan ve düşüncelerden haberdar olmaya başladılar. Ama insanoğlu için bu yeterli değildi , ihtiyaçlarını karşılamaya yetmiyordu. Bunun için hayvanları bile eğittiler ( güvercinler gibi ). Ama yine de insan oğlunun ihtiyaçlardan dolayı azmininin karşısında hiçbir şey durmuyordu ve durduramadı.Gün geldi matbaayı icat ettiler ve bilgiler, felsefeler, inançlar, olaylar daha hızlı bir şekilde yayılmaya başladı. Bundan sonra insanların yaşam koşulları da gelişmeye -iyileşmeye başladı.

Evet bugün biz o tarihi mücadelenin ürünlerinden faydalanıyoruz. Ama bu öyle bir çağ ki okuyarak ve bilgi edinerek daha rahat şartlarda hayatımızı sağlayabiliriz. Bunu da kitaplara borçluyuz. Ne kadar kitap okursak o kadar da gelişiriz ve doğaya karşı daha başarılı oluruz.Bunların yanında içimizdeki merak duygularımızı da gideririz. Kendimizi buluruz kitaplarda. Kendimizi veririz kitaplara. Kitapları okuyarak hayal dünyamızı geliştiririz. Ruhumuzu ve beynimizi özgürleştiririz. Gün gelir kendimizi haykırmak isteriz ve bunu kendimizi geliştirdiğimiz ve okuduğumuz oranda gerçekleştiririz Çünkü az okuyan insanın kelime hazinesi de sınırlıdır ve dolayısıyla kendini anlatmakta sınırlı kalır.

İnsanın kendini gerçekleştirmesi ve ihtiyacını karşılaması doğuştan bulunduğu yaşa kadar almış olduğu birikimle sınırlıdır. Kitap okuma bizi psikolojik olarak doyurduğu gibi meslek edinmede de büyük bir role sahiptir. Biz ancak kitaplardan edindiğimiz bilgiler sayesinde araç ve gereçleri kullanmayı öğrenebiliriz. Bu bize aynı zamanda insan dışındaki objelere de hükmetmemizi sağlar. Tabi ki her kitap insanın değişik ihtiyaçlarına cevap verir. Bazıları araç-gereçleri kullanmamızı, bazıları duygu yönümüzü, bazıları da insanlara nasıl davranmamız gerektiğini sağlar.

 
Toplam blog
: 6
: 478
Kayıt tarihi
: 26.09.06
 
 

Özel bir kolejde 5 yıldır Psikolojik Danışmanlık yapıyorum, insanı ilgilendiren her uyaran benim ..