Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mart '18

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Mutluluğun Formülü Beslenmenizden Geçiyor

Mutluluğun Formülü Beslenmenizden Geçiyor
 

Yorgunluk, depresyon, sabahları yataktan kalkamama, odaklanma sorunları, unutkanlık, hiçbir şey yapmak istememe hali günümüzde gittikçe artıyor. Bu durumdan kurtulmak istiyorsanız beslenmenize birkaç dokunuş yaparak bu durumun önüne geçebilir ve mutluluğu yakalayabilirsiniz. 
 
Magnezyum mineralini beslenmenize ekleyin
Enerji üretimi,  kas ve sinir sisteminde etkilidir. Aynı zamanda mutluluk hormonunun salgılanmasını arttırır. Ay çekirdeği, kabak çekirdeği, badem, brokoli, patates, fasulye, et, süt, balık, kuru baklagiller, tam tahıllar ve çikolata magnezyum kaynaklarındandır.
 
B grubu vitaminleri kurtarıcınız
B grubu vitaminleri sinir sistemi için elzemdir. Tüketilen yiyeceklerden enerji üretilmesini sağlarlar. Bu nedenle stres önleyici etkileri vardır. Aynı zamanda B vitaminleri triptofan aminoasidi ile mutluluk hormonu olarak bildiğimi serotonin hormonunun salgılanmasında da etkilidir. Tam tahıl ürünleri, yumurta, tavuk, süt, kırmızı et, yeşil yapraklı sebzeler, kuru yemişler B vitaminlerinin kaynaklarındandır.
 
Triptofanı ihmal etmeyin
Mutluluk hormonu olarak bilinen serotonin bir nörotransmitterdir. Bu nörotransmitterin salınımı triptofan amino asidi ile olmaktadır. Bunun yanı sıra sağlıklı bir uyku için gerekli olan melatonin üretilmesinde de triptofan çok önemlidir. Depresyon, yorgunluk, sinirlilik hissediyorsanız vücudunuzda ki triptofan miktarı azalmış olabilir. Hindi, tavuk, yumurta, süt, peynir, muz, ıspanak, fındık triptofan kaynaklarındandır.
 
Yeterli miktarda omega-3 aldığınıza emin olun
Omega-3 vücut tarafından üretilemeyen ve dışarıdan yiyeceklerle alınması elzem doymamış yağ asitlerindendir. Omega-3 beyin sinirlerini onaran faydalı bir yağ asididir. Bu nedenle sinir sistemi için çok önemlidir. Yapılan bir çalışmada depresyon teşhisi alan kişilerde omega-3 eksikliğinin olduğu belirlenmiştir. Balık, keten tohumu, ceviz, semizotu omega-3 kaynaklarındandır. 
 
Kaliteli yaşayın
Doğru beslenme, kaliteli protein, düzenli aktivite ve spor yaparak serotoninin hormonunuzun salgılanmasını sağlayabilirsiniz. 12 bin Avusturalyalı yetişkin üzerinde yapılan bir araştırmanın sonucuna göre meyve ve sebze tüketiminin kişileri mutlu ettiği kanıtlanmıştır. 
 
Mutluluk salatası
10-12 yemek kaşığı Meksika fasulyesi
½ demet semizotu
8-10 yemek kaşığı lor 
1 yemek kaşığı zeytinyağı
4 tam ceviz 
Organik nar ekşisi/nar taneleri
 
Hazırlanışı: Meksika fasülyesini haşlayın. Semizotunu doğrayın ve karıştırın. Üzerine loru, cevizi ve yağı ekleyin. Son olarak organik nar ekişisi veya nar tanelerini ekleyin. Afiyet olsun.
 
Mutluluk tatlısı
1 adet muz
1 çay kaşığı kakao
1 su bardağı süt 
3 yemek kaşığı chia tohumu 
Bitter damla çikolata
 
Hazırlanışı: 1 adet olgun muzu, kakao ve 1 su bardağı süt ile blenderda karıştırın. Üzerine 3 yemek kaşığı chia tohumunu ekleyin ve tamamen karıştırıp buzdolabında 4 saat kadar bekletin. Üzerini bitter damla çikolata ile süsleyin. Afiyet olsun.
 
 
 
 
 
 
 
Toplam blog
: 37
: 99
Kayıt tarihi
: 10.12.16
 
 

Sağlıklı besinlerle doyarak zayıflamanın ancak uygulanabilir, kişiye özel bir program ile mümkün ..