Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Kasım '11

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Mutluluğunuz için kendinize yatırım yapıyor musunuz ?

Mutluluğunuz için kendinize yatırım yapıyor musunuz ?
 

Kendini sevmeyen insanlar genellikle mutlu olmasını bilmeyen, hayattan zevk almayan insanlardır.

Mutsuz insanlarda kendisini ve çevresini her daim yargılayan ve sürekli olumsuz iç sesiyle yaşayan insanlardır.

İç sesinize dikkat edin, kendinizi ve çevrenizdeki insanları ne kadar yargılıyorsunuz?

Farkındalığınızı yükseltin ve olumsuz iç sesinizi her duyduğunuzda hemen olumluya çevirmeyi alışkanlık haline getirin.

Hiç düşündünüz mü ? Kendinizi sevmek ve mutlu olmak için yatırım yapıyor musunuz?

İnsan her konuda olduğu gibi kendini sevmek ve mutlu etmek için de yatırım yapmalıdır. Mutlu olmak için kendisine yatırım yapmayan insanın, kendisiyle ve çevresiyle çatışma halinde olmasına şaşırmamak gerekir.  

Dengeli, huzurlu mutlu ve refah içinde bir hayat sürmek için, insanın öncelikle geçmişin tutsaklığından kurtulması ve özgürleşmesi gerekir. Bunun içinde öncelikle kendisini, dah asonra geçmişini, geçmişte yaşadıklarını ve kendisine üzücü şeyler yaşatan insanları affetmesi gerekir. Bunu o insanlar için değil, kendi ruhsal sağlığı için yapmalıdır.

Daha sonra fiziksel, duygusal, zihinsel ve ruhsal yatırım yapıp, kendine emek vermeli ve bu paralelde bilgi ve deneyimini arttırmak için parasal yatırım yapmaktan da kaçınmamalıdır.

Fiziksel Yatırım; sağlıklı beslenmek, düzenli egzersiz yapmak, masaj, manikür, pedikür, kuaför, spor salonu üyeliği, dans vb. gibi kendine fiziksel ödüller vermek..

Duygusal Yatırım; hoşlandığınız insanlarla hoş bir akşam yemeğine gitmek, tiyatro, konser, bale gibi etkinliklere katılmak, güneşin doğuşunu / batışını izlemek, bir arkadaşla derin sohbet, tatile çıkmak, bireysel gelişim eğitimlerine katılmak, bilinçaltı temizliği yapmak.

Zihinsel Yatırım; geliştiren, farkındalığınızı arttıran kitaplar okumak,  bireysel gelişim CD’leri dinlemek, bireysel gelişim eğitimlerine katılmak, ufuk açıcı belgeseller izlemek.

Olumlu içsel konuşmalar yaratmak. Bu alışkanlığı kazanmanın yolu afirmasyon (olumlamalar) yapmaktır. Afirmasyonlar, zihninize ektiğiniz olumlu düşünce tohumlarıdır.

Bir şeyi ne kadar sık tekrar ederseniz o kadar kendinize mal edersiniz.

Ruhsal Yatırım; derin nefes egzersizleri yapmak. İbadet etmek. Meditasyon yapmak. Hobilerinize zaman ayırmak. Çünkü hobilerimizle uğraşmak bize keyif verir, ruhumuzu dinlendirir.

Eğlenmeyi de dinlenmeyi de bilmek.  Arada bir koşuşturmalara ara vermek  ve arkadaşlarınızla, partnerinle keyifli anlar paylaşmak.

Kendimize yaptığımız her yatırım, bu bazen içsel olumlu bir konuşma olabilir, bazen hiç tanımadığımız bir insana tebessüm ederek hem kendimizi hem karşımızdaki insanı mutlu etmek olabilir, bazen sokakta gördüğümüz küçük bir çocuğun başını okşamak olabilir, bizim kendimizi sevmemiz ve mutlu olmamız adına büyük bir adımdır.

Kendinizi sevmek ve mutlu olmak adına yatırım yapmaktan çekinmeyin.

İnsanın kendisini sevmesi ve mutlu olması paha biçilmez.

 
Toplam blog
: 563
: 8587
Kayıt tarihi
: 30.03.10
 
 

Kişisel gelişim uzmanıyım. Yaşam Koçu, İlişki Koçu, NLP Uzmanı ve Eğitmeni, Kuantum Yaşam Koç..