Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ocak '22

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

MUTLULUK BAĞIRSAKTAN GEÇER

Öncelikle bir ruh, beden halimizden hemen devreye girerek konuya giriyorum.
SEROTONİN treninin kalktığı ilk istasyon BAGİRSAK GARIDIR. Bildiğimiz gibi Serotonin, Mutluluk, canlılık ve zindelik gibi hislerimiz üzerinde söz sahibi olduğu gibi, sadece duygularımızı değil vücudumuzu da yöneten bir Tanrı İKSİRİDİR!
Aynı zamanda sinir hücrelerimizde sinyal taşıyan nörotransmitterdir aynı zamanda; büyük bilinçle, bireysel bilincin iletişim kanalı taşıyıcısıdır da diyebilir miyiz? Sizlere bırakıyorum. Bir çocuk baba diyorsa, onu duymayan baba şaşkınlığı gibi,bir şaşkınlık nedenidir Serotonin!
Genelde sabahları yorgun ve huzursuz ve mutsuz kalkarız!
Ülke genelinde baktığımızda yarıya yakınınız böyledir yaklaşık olarak.
Mutsuz bir ülkenin derdi sadece büyük meseleler değil, içinde barındırdığı canların tek tek mutsuzlukları da , ülkenin mutsuzluğudur. İçimizde bilhassa alt katmanda yani bağırsaklarımızda yerinde gitmeyen bir şeyler var, yerine oturmayan bir şeyler var ki, üst sistemi, beynin huzuruna çomak sokan anormaliğin de nedenidir diyebiliyoruz, artık!
Eğer biz mutsuz bir hal icindeysek her şeyimiz olmasına rağmen; evimiz, arabamız, güzel bir ailemiz neyimiz ne kadar olsa da, bağırsaklarımız mutsuz ise, beynimiz de mutsuzdur. Biz de mutsuzuz!
Mutluluk hormonu SEROTONİN'i, ilk üretim yerinden izleyerek, beyin ve kalbe kadar olan yolculuğu, bizimde Mutlu yolculuğumuzdur.
Serotonin öyle bildik şekliyle beyinde üretilen bir hormon değil, Sadece; esas kaynağı bağırsaklarımızdır. Sindirim sisteminin bütünüdür de diyebiliriz.
Şöyle ki, kalın bağırsak temizliği ilk çıkış nedenimiz. Bağırsakların sağlığı için değerli uzmanlardan Sayın Dr Aktaş'ın da işaret ettiği: “Mutlu bir yaşam için sadece beslenme yeterli değil ama her şeyin başı, beslenme” diyen Aktaş, bu tezini şöyle açıklıyor:
“Mutsuzluk veya depresyon denilince akla gelen ilk şey mutluluk hormonu olarak bilinen serotonin. Serotonin maddesinin %95’ini bağırsaklardaki probiyotikler, %5’ini ise beyin yapıyor. Bağırsaklar aynı zamanda bağışıklık sisteminin en önemli organı. Bağışıklık hücrelerinin % 70’i bağırsaklarda bulunuyor. Yani gerek bağışıklık sisteminde, gerekse depresyonda düzeltmemiz gereken ilk ve en temel şey beslenmedir." diyor ve mutlu olma hissinin temel kimyasal biyolojik argümanları bağırsaklarımız olduğunun altını çiziyor.
Tabi bu konuda bir çok uzman aynı fikirde, "hemfikir" olduğunu geniş bilgi okyanusunda da bulabilirsiniz.
Benim de uzun süredir bu bilince erdiğimde, kendi bütünsel sağlığım huzurum ve mutluluğunun ileriye doğru ivmelenmesinin ana nedeninin bu olduğunu, yaşayarak yazıyorum.
Çok samimi duygularım ve Hayata olan sorumluluk duygumla paylaşmak hislerimle.
Mutlu bağırsak, Mutlu beyindir, Mutlu Beynin mutlu aile ve ülkesi vardır!
O zaman bir çivi bir ülke kurtulur dediğimizde, bir Mutlu bağırsak ta, mutlu ülke demektir. Mutlu insan demektir. Mutluluklar demektir.
İşin gerçeği inanın öyledir. Mutluluklar, Huzur ve iyi olmamız bağırsaktan başlayan bütünü kapsayan nedenleri, bizi, ilk kaynağın ne olduğu ve reaksiyonları yankıları nasıl devam ediyor olmasının bilincine sürüklüyor. Sağlıklı olmak, bir yaşam bilincidir.
Bilmediğimiz bir konu da, serotonin sadece beyinde kullanılmaz olmasıdır. Onun bir sırrı da kalpte kullanıldığıdır. Kalbini sev dediğimizde, Serotonin bu sevgiye aracı hormondur. Arabaya haydi git dediğimizde, benzin yoksa gitmez.
Kalbinin önce ve gizemli yakıtı Serotonindir.
Bağırsakların hikmeti, kalpte ve beyinde sevince dönüşüyor olması, mutluluk vermesi ile artık her geleni ağzımıza atmamamıza da işaret ediyor.
Dilde aldığımız kısa süreli bir tat ve zevki, beyinde ve kalpte huzursuzluğa dönüştüre biliyoruz!?
Bu tünelde; bağırsaklarımızda, sağlıklı bir hormon üretiliyor ve bunu bedenin en işlevsel organlarına dağıtıyoruz. Oradan da zihinsel ve titreşimsel bir alanda Bizim huzurumuzu kalpte ve beyinde  bahara erdiriyoruz.
Bilinç ve irade uyumlu senkronize olursa ancak bu disiplini hayatınıza sokabiliriz.
Bilgi ve bilgelik; Bilgi artık çok kolaydır. En ekonomik şekilde her yerden ucuzca elde ederiz.
Bilgelik ise irade ve bilincin uyumlu uygulanabilir hale gelmesidir. Yüksek emek gerektirir.
Bilinçli olmak temel meselemiz. İnsan arınmasının, irfanın arifle buluşmasının Temel nedeni bilgeliktir.
İşte o Zaman evrensel huzura adım atmış oluruz.
Hiç bir şeyi basite almamalıyız!
Kaynağına ulaştığımız bir sorunun bilgi ve bilgeliğini ikili düstur ile senkronize ettiğimizde, dünya Bizim için bir cennettir.
Sonsuzda bir ihtimalle yaşam bulduğumuz bu cennet mekanda, sonsuz huzura ve mutluluklar silsilesine ancak bilinçli olmanın bilgeliği ile yüksek dikkat ve iradenin beden bulmasıyla ete kemiğe bürünmesiyle MUTLU oluruz.
NE MİLYARDA NE DE TİRİLYONDA BİR İHTİMALLE YAŞAM BULDUK;
UNUTMA Kİ SONSUZDA BİR İHTİMALLE HAYAT BULDUĞU MUZ BU İLAHİ ŞANSI, BİLİNCİNLE TAÇLANDIR Kİ, YAŞAMIN KRALI OLASIN.
Tünelden ışık görmek, bağırsaktan SEROTONİN görmek gibidir.
Serotonin bol, yaşamın cennet olsun, ömrünüz uzun olsun.

Kalender Kılıç

 
Toplam blog
: 164
: 239
Kayıt tarihi
: 23.02.09
 
 

Kalenderce yaşarım. Okurum, gezerim, Çocukluğum şanslıydı; özgürlük en büyük mükafatım. Hiç bir kal..