Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ağustos '07

 
Kategori
Psikoloji
 

Mutluluk biraz kimyasal bir olaydır...

Mutluluk biraz kimyasal bir olaydır...
 

Bizi bayram günlerinde huzurevindeki şefkat bekleyen yaşlıları ziyaret etmek ya da anne babası tarafından bir şekilde terkedilerek, anne-baba sevgisinden yoksun kalmış çocukları ziyaret etmek, elimizden geldiği adar onları hediyelere boğmak mutlu eder. Bunların temelinde birine yardım etmek gelir. Bu ziyaretlerle onlara yardım ettiğimize inanırız. Bu nedenle mutlu oluruz.

Maddiyat ancak temel ihtiyaçlarımız karşılandıkdan sonra bizi mutlu eder.

Bizi mutlu eden, yanındayken huzur bulduğumuz insanlarla olmak bizi mutlu eder. O insanların kaybıyla yani sevdiğimiz birini aniden bir kaza sonucu yada isteyerek yada istemeden ayrılarak kaybetmemiz bizi yaralar, onunla yakaladığımız mutluluğu başka biriyle büyük ihtimalle bir daha başkasıyla ulaşamayız.

Mutluluk beyinde oluşan kimyasal bir olayla olur. Nasıl olur demeyin. Mutluluk sırasında beyinde endorfin hormonunun salgılandığı herkesin malumudur. Kafeinli kahve ve çikolata gibi maddelerin mutluluk yapması belki de bu kimyasal olayla ilgilidir.

Mutluluk için temel ihtiyaçların karşılanması ve biraz da para önemlidir; ama bunlardan başka düzenli uyku, egzersiz ve sağlıklı beslenme olmadan mutlu olunamayabilinir.

 
Toplam blog
: 718
: 2690
Kayıt tarihi
: 13.07.06
 
 

Tıp alanında doktor olarak çalışmaktayım, beyin cerrahi uzmanıyım..