Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Aralık '17

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Mutluluk Emek İster

Mutluluk Emek İster
 

‘’Bir kırlangıçla tek bir gün bile bahar olmaz. Ve nitekim, mutluluk ve büyük sevinçler öyle bir günde ya da benzer bir küçük zaman diliminde gelmez.’’ (Aristoteles)

‘’Herkes cennete gitmek ister ama kimse ölmek istemez’’ sözünde olduğu gibi herkes mutlu olmak istiyor ama bunun için çoğu insan emek harcamak istemiyor :) Kendi dışında çabasızca bir şey oluversin de mutlu olsun istiyor. Ama bu kalıcı bir mutluluk için mümkün değil; insanın içinde yeşermeyen bir şey, dışındaki dünyada da can bulamaz. Bugün genel olarak mutsuzluk içinde olan bir insanın kafasında yılların mutsuzluk programı vardır. Zihin mutsuz olmaya programlanmıştır. Ve bu programın mutluluk programıyla yer değiştirmesi gerekir, bun için de emek şart. Öyle bir anda, ‘’Aaa, evet ya, ben bundan sonra ne olursa olsun mutlu olacağım!’’ cümlesiyle dünyanın değişmediğini sen de farkındasın zaten güzel insan. Üç tane kitap okuyup, üç hafta olumlama yapmayla içsel dönüşümü tamamlamadan hayatının değişmesini bekleyen kişiler yanılgı içindedirler. Mutluluk yolculuğu farkındalığın kollarında yapılır.

Peki şimdi ne olacak? Olimpos Tanrılarını da alt ettik, içimize saklanan mutluluğun yerini de bulduk, saklambaç oyunu da bitti. Mutluluk içimizde onu da biliyoruz ama ona nasıl kullanacağız?

Evet bu sorunun cevabını Mutluluk Arzusu Kitabımda seninle birlikte bir yol arkadaşlığı yaparken kendin bulacaksın :) Mutsuzluk zihin programından çıkarman gerekenleri çıkarıp yerine mutluluk programından ihtiyacın olanları koyacaksın. Kısaca bunun için emek vereceksin güzel insan :)

Kitabı okuyacağınıza göre bu son söz olmasın :) ara söz olsun… Rusuf Wainwright der ki; ‘’Mutluluk için uğraş vermelisiniz. Mutluluğa iş, para, aşkla ulaşılmaz. Mutluluk sizinle kendiniz arasındaki bir meseledir.‘’

Sevgi ve sağlıkla ilerleyin….

 

Arzu Bıyıklıoğlu

 

NLP Uzmanı ve Yaşam Koçu

www.arzubiyiklioglu.com

instagram.com/arzu.biyiklioglu/

facebook.com/arzubiyikliogluofficial/

 

 

 
 
Toplam blog
: 521
: 474
Kayıt tarihi
: 24.08.10
 
 

1971 doğumlu Arzu Bıyıklıoğlu uluslararası sertifikalı Yaşam Koçu, NLP Uzmanı, NLP Eğitmeni ve Re..